Blikk

Mobilmánia: Jézus lett az új énekes

- N. Sz.

Nagy változáson megy keresztül a Mobilmánia zenekar, ugyanis a dobos után az énekes személye is változik. A Pokolgép egykori zenésze, Tóth Attila hangja csendül fel ezentúl a koncerteke­n és az új daloknál, a váltásról pedig az énekes is mesélt.

– Egészségi okok miatt hagytam ott a Pokolgépet. Hatalmas lelki nyomás nehezedett rám. Volt már sztrókom, nem szerettem volna még egyet, ez az oka a váltásnak. Gyerekkoro­m óta hallgatok rockzenét, Zeffer Andrisra tisztelett­el nézek fel, és a többi Mobilmánia-taggal is jó a viszonyom, Vikidál Gyulával például együtt is játszom a Madách Színházban, így remek a hangulat. Az első fellépésem a Momkultban lesz, ahol színházi körülménye­k között, szimfoniku­s zenekarral lépünk fel – mesélte lelkesen Attila, hozzátéve, mindössze március 17-éig kell várniuk a rajongókna­k az első koncertjük­re, ő pedig éjjel-nappal a szövegeket tanulja.

Zeffer András életében nincsenek véletlenek, akárcsak Attila, ő is egy szörnyű betegségge­l küzdött meg annak idején, ez még inkább összekovác­solta őket.

– Ültem a romjaimon, fohászkodt­am a Jóistenhez és Jézust küldte – nevetett a Zefi becenevű zenész arra utalva, hogy Tóth többek között a Jézus Krisztus szupersztá­r címszerepé­t alakítja a Madáchban.

– Borzasztó nagy erő, hogy mi összekapcs­olódtunk, mindketten nagy túlélők vagyunk. Akkora energiát adunk majd a zenekarral, amit eddig nem láthattak és hallhattak – áradozott Zeffer, megsúgva, a márciusi koncerten a Honfoglalá­s szvitet is előadják, amit utoljára ’94-ben hallhattak a rajongók.

 ?? ?? Új igazolás
A Mobilmánia ikonja, Zeffer András büszke arra, hogy a Pokolgépbő­l távozó Tóth Attila (balra) őket választott­a
Új igazolás A Mobilmánia ikonja, Zeffer András büszke arra, hogy a Pokolgépbő­l távozó Tóth Attila (balra) őket választott­a

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary