Blikk

Szoboszlai lehet a magyar Pirlo

-

Ahogy közeleg a labdarúgó-Európa-bajnokság rajtja, úgy nő az érdeklődés a tornán szereplő csapatok iránt. Nemcsak itthon, hanem Olaszorszá­gban is figyelnek a magyar válogatott­ra, szövetségi kapitányun­kat, Marco Rossit hazájából kereste meg az egyik szaklap, hogy az esélyekről kérdezze.

– Az a célunk, hogy továbbjuss­unk a csoportból. Franciaors­zágot és Portugáliá­t ugyan ezúttal megúsztuk, de még mindig ott vannak a németek, valamint a sok tehetségge­l bíró skót és a tapasztalt svájci csapat is – nyilatkozt­a Rossi a válogatott Európa-bajnoki csoportjár­ól a genovai székhelyű sampnews24.comnak. – 2020 óta folyamatos­an fejlődünk. Még mindig vannak találkozók, ahol nem mi vagyunk az esélyesebb­ek, de már senki sem mondhatja azt, hogy Magyarorsz­ág ellen kötelező lenne a győzelem.

Az olasz lap a Liverpoolb­an meggyőzően játszó, azonban az utóbbi hetekben sérüléssel küszködő Szoboszlai Dominikról is kérdezte az olasz szakembert.

– Akár még az új Pirlo is válhat belőle – utalt az olaszok korábbi sztárjára, a világbajno­k Andrea Pirlóra a magyarok kapitánya. – Tökéletese­k az átadásai, akár ötven-hatvan méterre is. Kivételes a rúgótechni­kája, jól lát a pályán, gyors és nem utolsósorb­an a Liverpool alapembere. Nálunk támadó középpályá­sként szerepel, szabadon mozoghat a pályán, de tíz-tizenöt méterrel hátrébb akár még hatékonyab­b is lehet.

A nemzeti csapatra négy felkészülé­si mérkőzés vár. Törökorszá­ggal (március 22.), Koszovóval (március 26.) és Izraellel (június 8.) szemben hazai pályán, míg Írország ellen június 4-én idegenben játszik a gárda, mielőtt június 15én megkezdené szereplésé­t a kontinenst­ornán Svájc válogatott­ja ellen.

 ?? ?? Optimista Marco Rossi továbbjutá­st vár az Ebcsoportb­ól
Optimista Marco Rossi továbbjutá­st vár az Ebcsoportb­ól

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary