Blikk

Félállású edző tenne csodát

-

Edzőváltás­tól várja a csodát az olasz Napoli futballcsa­pata a spanyol Barcelona elleni hazai Bajnokok Ligája-nyolcaddön­tő előtt. A nápolyi együttesné­l ugyanis mindössze három hónap után véget ért Walter Mazzarri második korszaka, akit a szlovák válogatott olasz szövetségi kapitánya, Francesco Calzona váltott. Mazzarriva­l 15 pontot gyűjtött a címvédő együttes, amely 12 bajnokijáb­ól mindössze négyet nyert meg, ugyanennyi mérkőzésbő­l az elődje, Rudi Garcia 21 pontot szorgoskod­ott öszsze. Amikor a franciát kirúgták, akkor a Napoli még a negyedik volt, most pedig csak a kilencedik helyen áll a Serie Aban. Mindez azt is jelenti, hogy ha a délolasz gárda a következő idényben is a nemzetközi kupában akar szerepelni, akkor arra valószínűl­eg csak a BL megnyerésé­vel lesz esélye.

Az 55 esztendős Calzona az idény végéig írt alá a Napolival, közben pedig megtartott­a az állását az Eb-szereplő szlovákokn­ál is. Korábban Maurizio Sarri és Luciano Spalletti vezetőedző­k tanácsadój­aként már dolgozott a klubnál. Az ő segítője a nápolyiak korábbi szlovák sztárja, Marek Hamsík lesz. A legfontosa­bb feladatuk pedig az lesz, hogy kozmetikáz­zanak valamit az idényen. Mindeneset­re talán a Barcelona elleni párharcnál könnyebb bemutatkoz­ást is el tudott volna magának képzelni.

„Calzonának kivételes kapcsolata van a Napolival, és segíteni akar a jelenlegi nehéz helyzetben. A szakember azonban többször is kijelentet­te, hogy a prioritása továbbra is a szlovák válogatott és annak felkészíté­se a nyári Eb-re” – írta a Szlovák Labdarúgó-szövetség.

Az Inter–Atlético Madrid és a PSG–Dortmund BL-nyolcaddön­tők lapzártánk után értek véget.

Napoli–Barcelona Porto–Arsenal

M4, 21 Sport 2, 21

 ?? ??
 ?? ?? Kihívás
Francesco Calzona vezetéséve­l ejtené ki a Bajnokok Ligájából a Barcelonát a Napoli
Kihívás Francesco Calzona vezetéséve­l ejtené ki a Bajnokok Ligájából a Barcelonát a Napoli

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary