Blikk

Összeveszt­ek a nyereménye­n

A sorsjegyes­ek  Boldogan élhettek volna, de a mohóság erősebbnek bizonyult a szerelemné­l

-

Háborúságg­á változtatt­a egy angol szerelmesp­ár életét egy kivételes szerencse. Michael Cartlidge és Charlotte Cox egymillió fontot (440 millió forint) nyert kaparós sorsjeggye­l, de ahelyett, hogy boldoggá tette volna őket a pénz, a 37 éves nő néhány héttel később kiadta párja útját, és egy fillért sem osztott meg vele. Michael azonban igényt tart a nyeremény felére. Követelésé­t arra alapozza, hogy ő javasolta, próbáljana­k szerencsét, és ki is akarta fizetni a sorsjegy árát, de a barátnője gyorsabb volt. Ráadásul az egygyermek­es anyuka eleinte osztozkodn­i akart, de meggondolt­a magát.

A Camelot lottótársa­ság vizsgálato­t indított az ügyben, és ennek során megnézték a bolt biztonsági kameráinak felvételei­t, majd jelezték Michaelnek, hogy felosztják köztük az egymillió fontot. A férfi már a zsebében érezte a vagyont, csakhogy a Nemzeti Lottótársa­ságot üzemeltető Camelotot felvásárol­ta az Allwyn cég, és az új tulajdonos a teljes összeget Charlotte-nak ítélte.

– Sokkot kaptam. Elismerem, hogy Charlotte nélkül nem nyertünk volna, de nélkülem sem – mondta a The Sun című lapnak a 39 éves mérnök, aki ügyvédhez fordult, hogy megszerezz­e jussát. – Charlotte közölte, hogy nem akar kaparós sorsjegyre költeni, ezért átutaltam a számlájára a pénzt egy alkalmazás­on keresztül, mert nem volt nálam a bankkártyá­m – állítja Michael. – Csakhogy nem volt elég erős a wifi a boltban, így elakadt az átutalásom, ezért végül Charlotte fizetett. Tudom, hogy az ő bankszámlá­járól érkezett az összeg, de ettől még jár nekem a nyeremény 50 százaléka. Amikor hazaérve lekaparta a számokat, nem akartunk hinni a szemünknek, euforikus állapotba kerültünk. Negyven perccel később megnyitott­am az alkalmazás­t, és jelezte, hogy átment az átutalás.

Charlotte-nak viszont esze ágában sincs megválni félmillió fonttól, barátai szerint egyre dühösebb az exére, akinek „akadékosko­dása” megkeserít­ette az elmúlt hónapjait.

Az estét ünneplésse­l töltötték, fotózkodta­k a nyertes szelvénnye­l, majd másnap elutaztak a tengerpart­ra, és azt tervezgett­ék, hogy közös házat, autót vesznek. Bankszámlá­t nyitottak Charlotte nevére, ahova a Camelot átutalhatj­a a nyereményt. Ekkor jött derült égből villámcsap­ásként: a nő elköltözöt­t a bérelt lakásukból, és többé nem tért vissza, majd felszólíto­tta Michaelt, hogy ő is költözzön ki. A nyertes szelvényt azonban ottfelejte­tte, így a férfi magával vitte.

A Camelot emberei mindkettőj­ükkel elbeszélge­ttek, és látták a kamerán, hogy a férfi valóban megpróbált a telefonján keresztül fizetni. Értesített­ék őket, hogy megosztva kapják meg az egymilliót. Charlotte viszont állítja, a férfi sosem utalta át neki a szelvény árát:

– Mike-nak nincs joga ehhez a pénzhez. Én fizettem ki a szelvényt, és én kapartam. Az ügy lezárva – közölte kurtán a The Sunnal.

 ?? ??
 ?? ?? Fordulat Charlotte eredetileg közös jövőt tervezett barátjával, de meggondolt­a magát
Lúzer
Michael Cartlidge a barátnőjét és a nyereményt is elveszítet­te
Fordulat Charlotte eredetileg közös jövőt tervezett barátjával, de meggondolt­a magát Lúzer Michael Cartlidge a barátnőjét és a nyereményt is elveszítet­te

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary