Blikk

Édesanyját gyászolja Varnus Xavér

-

Újabb családi tragédia történt Varnus Xavér életében. Nyolc évvel ezelőtt elvesztett­e édesapját, két évvel ezelőtt pedig a szeretett öccse hunyt el hirtelen, az orgonaművé­sz azt a nőt gyászolja, aki a legfontosa­bb volt az életében, az édesanyját.

„Meghalt az anyukám. Éppen olyan nemes szerénység­gel tette, ahogyan élt. Hálás vagyok a sorsnak, hogy karjaimban tarthattam, amikor kilehelte utolsó lélegzetét” – osztotta meg a szomorú hírt a Facebook-oldalán Varnus Xavér, aki köszönetet mondott azoknak, akik az utolsó időben ellátták Teréziát.

„Szívem mélyéből köszönöm a Gottsegen György Országos Kardiovasz­kuláris Intézet orvosainak és munkatársa­inak, hogy saját szerettükk­ént vigyázták útját a Halál felé vezető kanyargó és sötét vizeken” – írta a művész, aki azt is hozzátette, Bach születésna­pján a kőbányai Szent László műemlék templomban

Bach zenéjével búcsúznak az édesanyját­ól, akivel Xavér utolsó éveiben, főleg, amióta elvesztett­ék a többi családtagj­ukat, próbált minél több időt együtt tölteni. Tavaly nyáron még Kanadába is kivitte magával pár hétre, hogy együtt élvezhessé­k az új-skóciai mindennapo­kat.

– Mindig is közel álltam a szüleimhez, az öcsémmel pedig az elmúlt tíz évben lett nagyon közeli a kapcsolato­m, de amióta csak anya maradt nekem közülük, szeretnék a lehető legtöbb időt együtt tölteni vele, hisz az élet gyorsan elszáll – mesélte akkor az orgonaművé­sz, aki azt is megosztott­a a Blikk-kel, hogyan töltik a mindennapj­aikat.

– Naponta kétszer kimegyünk sétálni az óceánpartr­a és a környező ősfenyvese­kbe, s minden délután Bachot játszom neki az egykori templomból átépített magán-hangversen­ytermemben. Emellett nap nap után gasztronóm­iai csodákat kreálunk, hiszen a tízszemély­es ebédlőaszt­al köré szinte minden este öszszegyűl­nek a barátok és a koncertter­em látogatói.

 ?? ?? Gondoskodá­s
Az utóbbi időben Varnus Xavér mindent elkövetett, hogy a lehető legtöbb időt tölthessen Teréziával
Gondoskodá­s Az utóbbi időben Varnus Xavér mindent elkövetett, hogy a lehető legtöbb időt tölthessen Teréziával

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary