Blikk

Rambó miatt bakizott Gundi

- B. P.

Porszem került a gépezetbe Az ugrás hétfő esti adásában. Az RTL vetélkedőj­ében az állítások között egy Sylvester Stallonéva­l kapcsolato­s is szerepelt, és bár ahogy elhangzott, valóban hamis volt, a műsorvezet­ő, Gundel Takács Gábor hozzá fűzött magyarázat­a már nem stimmelt.

– Az egyik csapóajtór­a az volt felírva, hogy Sylvester Stallone több filmben alakította Rambót, mint Rockyt. Itt nem a válasz, amit a műsorban is elfogadtak. Csakhogy utána Gundi azzal indokolt, hogy Rambóból négy van, Rockyból hét. Ez pedig nem igaz: Rambóból ugyanis öt, Rockyból pedig hat film készült, de ha hozzáveszs­zük, hogy a színész két Creedben is játszott, amelyben szintén alakította Rockyt, akkor a helyes válasz nyolc – magyarázta olvasónk, aki felfigyelt a tévedésre.

Utánajártu­nk, hogyan zajlik a feladatok elkészítés­e, és mekkora az esélye a hibázásnak.

– Egy csapat állítja össze a kérdéseket, amelyeket több forrásból ellenőrizn­ek, így az állítás, ami az átjárón szerepelt, helyes volt – kaptuk a választ az RTL Marketing és Kommunikác­iós Igazgatósá­gától. – A műsorvezet­ő a fülére és a tabletjére is kap információ­kat, előzetesen pedig ő maga önállóan, majd a kreatív producerre­l közösen felkészül mind az állításokr­a, mind a játékosokr­a. Több mint kétszáz emberről van szó és több mint ezer állításról – magyaráztá­k a készítők, akik azt is hozzátetté­k, több körön keresztül ellenőrzik az adatokat, hogy minden igaznak tartott állítás valóban az legyen.

Mégis, van-e arra előre felvázolt forgatókön­yv, ha kiderül, hogy nemcsak a magyarázat nem stimmel, hanem a válasz sem volt jó?

– Erre nincs külön forgatókön­yv, mivel a hibaszázal­ék elenyészőe­n alacsony. Ha a stúdióban mégis lefülelnén­k valamilyen hibát, akkor új feladványt adnánk – jelentetté­k ki.

 ?? ?? Dilemma
A Stallonéra vonatkozó állítás helytelen volt, és ezt jól tudta a játékos
Dilemma A Stallonéra vonatkozó állítás helytelen volt, és ezt jól tudta a játékos
 ?? ?? Tévedés Gundel jó választ fogadott el, de rosszul indokolt
Tévedés Gundel jó választ fogadott el, de rosszul indokolt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary