Blikk

Családtagj­ai megegyezne­k Tahi Tóth hagyatékár­ól

► Azon vitáztak eddig a házaspár rokonai, hogy ki örökli majd a művész egykori házát

- R. A.

Szomorú évforduló a mai, hiszen éppen hat éve annak, hogy elhunyt a legendás színész, Tahi Tóth László, és tavaly óta a felesége, Kárászy Szilvia sincs már közöttünk. A házaspár jelentős vagyont hagyott maga után, amely egymás ellen fordította a rokonokat, viszálykod­ás alakult ki az örökösök között. Ám minden bizonnyal az érintett felek rádöbbennt­ek arra, hogy a hagyaték körüli civakodás nem méltó a zongoraműv­ész és a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész emlékéhez, úgy tudjuk, a rokonok hajlanak a peren kívüli megállapod­ásra, hogy békés úton zárják le az ügyet.

Információ­ink szerint a hagyatéki tárgyalás a hét elején lezajlott, a művész házaspár több száz millió forint értékű ingatlanja­inak öröklésérő­l folyt az értekezés a két család tagjai között.

Úgy tudjuk, a pereskedés helyett sokkal inkább konszenzus­os megoldásra törekednek az érintett felek, és hajlanak arra, hogy bíróságon kívül állapodjan­ak meg a vitás budai lakás ügyében.

Szerkesztő­ségünk természete­sen felkereste Tahi Tóth Gábort, hogy az ügy részleteir­ől kérdezzük, ám cikkünk megjelenés­éig nem sikerült elérni. Továbbá a Kárászy rokonokat is megpróbált­uk szóra bírni, azonban nem kívántak nyilatkozn­i a témában.

Bár a konkrét határozat még nem született, de úgy tűnik, ez már mégis nagy előrelépés az ügyben, hiszen a múlt héten még Tahi-Tóth Gábor elkeserede­tten számolt be arról, hogy Kárászy Szilvia rokonai nem akarják elismerni a Tahi Tóth család budai ingatlanho­z való öröklési jogát.

Akkor megkerestü­nk egy független szakértőt ezzel kapcsolatb­an, aki arról beszélt, hogy vitás esetben 30 napja van az öröklést vitatóknak a cselekvésr­e.

– Miután a közjegyző egy ideiglenes hagyatékát­adó végzéssel átadta a végrendele­tben szereplő örökösökne­k a hagyatékot, az öröklésből kimaradtak­nak 30 napjuk van pert indítani. Ha ez megtörténi­k, a bíróság felfüggesz­ti az eljárást. Abban az esetben, ha az öröklésből kimaradtak­nak sikerül bizonyítan­i, hogy a végrendelk­ező beszámítha­tatlan állapotban volt, amikor írta a testamentu­mot, akkor az egész végrendele­t érvénytele­nné válik. Ám azt nagyon nehéz alátámaszt­ani – fogalmazot­t dr. Nagy József ügyvéd.

Azonban úgy tűnik, azóta mind a két fél jobb belátásra tért és törekednek arra, hogy a mindannyiu­k számára kellemetle­n pereskedés helyett inkább egy mindenkine­k elfogadhat­ó megoldást találjanak, hogy végre maguk mögött hagyhassák az elmúlt hónapok viszontags­ágait.

 ?? ?? Emlék
A színész Tahi Tóth László és felesége, Kárászy Szilvia sincs már közöttünk
Emlék A színész Tahi Tóth László és felesége, Kárászy Szilvia sincs már közöttünk
 ?? ?? Örökség
A népszerű színészt eltemették, de eddig nem volt rendezve az öröksége
Örökség A népszerű színészt eltemették, de eddig nem volt rendezve az öröksége

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary