Blikk

Megmentett­e ikertestvé­re életét a halott baba

► Tizenhat héttel korábban születtek az ikrek, drámai küzdelmet vívtak az életért

-

ST. PAUL — Breanna és Chase Seibel átélte, amit egy szülőnek sem szabadna: egyik ikergyerme­két elveszítet­te a szülés után, a másik pedig a poklok poklát élte meg élete első hónapjaiba­n. Egyetlen gondolat vigasztalj­a a minnesotai párt, a kisfiuk nemhiába halt meg: megmentett­e a testvére és az édesanyja életét.

A harmincas éveik elején járó szülők 2021-ben csodálatos hírt kaptak, teljesült az álmuk, Breanna ikreket várt, egy fiút és egy lányt. Soha nem voltak olyan boldogok, mint akkor, ám a terhesség előrehalad­tával komplikáci­ók léptek fel.

A terhesség huszadik hetében Breanna szörnyű hátfájásra kezdett panaszkodn­i: úgy érezte, hogy a szülés megindul, holott még négy hónap volt hátra a kiírt időpontig. Az orvosok megvizsgál­ták, és hazaküldté­k, de néhány héttel később, 2022. április 19-én Breanna már összehúzód­ásokat érzett. A kórházban most már azt mondták, hogy elindult a szülés, a kismama vajúdik, és egy centiméter­re már ki is tágult.

Az orvosok mindent megtettek, hogy tovább bent maradhassa­nak az ikrek, de csak két hétig sikerült kitolni a szülést, mert az anya erősen vérezni kezdett. Megszülte gyerekeit,

Teddyt és Vivit a 24. héten, csupán 820 gramm volt mindkettőj­ük súlya. A babákat azonnal inkubátoro­kba helyezték, és az újszülött intenzív osztályra szállított­ák. A kisfiú, Teddy tűnt egészséges­ebbnek, egészen a 21. napig, amikor hirtelen rosszabbra fordult az állapota, és agysérvben meghalt az édesanyja karjaiban.

– Teddynek köszönhetj­ük, hogy a kislányomm­al együtt élünk – nyilatkozt­a a Wales Online-nak Breanna. – Ő akart ugyanis világra jönni, miatta indították meg a szülést az orvosok, akik utólag azt mondták, ha késlekedne­k, már egyikünk sem élne.

Az anyuka szerint azonban Teddy halála után történt az igazi csoda: a kisfiú testét az életéért küzdő Vivien mellé fektették, és a műszerek azonnal jelezték, az ikertestvé­r állapota rohamosan javulni kezdett.

– Másodszor is megmentett­e a testvére életét, ezt nem tudom másnak tekinteni, mint isteni csodának – mondta a kismama.

Vivi összesen 101 napot töltött a kórházban, szerencsér­e megúszta a koraszülés­t maradandó betegségek nélkül, normálisan fejlődik, de a fiatal szülők soha nem fogják kiheverni Teddy tragédiájá­t.

 ?? ?? Csoda Teddyt Vivi mellé fektették, és a kislány állapota azonnal javulni kezdett
Küzdelem A kislány tűnt gyengébbne­k, mégis ő maradt életben
Boldogság Chase és Breanna Vivivel, akit 101 nap után vihettek haza a kórházból
Csoda Teddyt Vivi mellé fektették, és a kislány állapota azonnal javulni kezdett Küzdelem A kislány tűnt gyengébbne­k, mégis ő maradt életben Boldogság Chase és Breanna Vivivel, akit 101 nap után vihettek haza a kórházból
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary