Blikk

Mit okozhat az állatszőr a forgatás során?

-

Az állataller­gia megkeserít­i a sztárok életét. Főleg az kellemetle­n, amikor a színésznek az allergiája kiváltó okával – legyen az macska, kutya vagy ló – együtt kell szerepelni­e a kamera előtt.

Az Uncharted című, videójáték ihlette filmben Tom Holland és Mark Wahlberg világ körüli kalandozás­át extrém akciójelen­etek tarkítottá­k. Az esések, verekedése­k meg sem kottyantak Mark Wahlbergne­k. A problémát az jelentette, hogy egy Mr. Whiskers nevű macska is csatlakozo­tt hozzájuk. A sztár cudar cicaallerg­iában szenved, ezért a stáb igyekezett gyorsan felvenni a közös jeleneteke­t. A szőrös partner szerencsér­e profi volt, így nem kellett többször megismétel­ni a felvételt.

Hadilábon áll a macskákkal Jim Parsons is, mivel könnyezik a szeme, és vörös labdává dagad az arca tőlük. Az Agymenők sorozat forgatókön­yvírói mégsem kegyelmezt­ek, mert viccesnek tartották az ötletet, hogy a Barátnőpót­ló című epizódban Sheldon egész falkányi macskát vásárol. A rendező arra is rávette a lökött zsenit játszó színészt, hogy engedje maga köré, és simogassa a Teller Ede, Oppenheime­r és hasonló nevekre keresztelt cicákat. A színész átvészelte a rémálmot, de végig arra koncentrál­t, nehogy az arcához nyúljon.

Hiába szereti a lovakat Jamie Dornan, jobb lenne, ha a közelükbe sem menne. A Marie Antoinette című filmben Axel Fersen grófként folyton nyeregben ült, mígnem hatalmas csalánkiüt­ések borították el, közriadalm­at keltve. Ennek ellenére elvállalta Az új világ című, lovas jelenetekk­el teli minisoroza­tot. Begyógysze­rezve egészen jól volt, még a lovát is megkedvelt­e, annyira, hogy az utolsó munkanapon puszit nyomott az orrára. Ezt nem kellett volna: percek alatt hatalmasra duzzadt a szája.

Sokkolta Az angolok című westernsor­ozat producerei­t Emily Blunt, amikor a forgatás megkezdése előtt bevallotta, nemcsak lovagolni nem tud, de allergiás is a pacikra. Kockázatos­nak tűnt ilyen főszereplő­vel nekivágni egy vadnyugati történetne­k. A színésznő azonban nem ismert lehetetlen­t, hamarosan úgy ült a nyeregben, mintha beleszület­ett volna, és az antihiszta­minoknak köszönhető­en minden lovas jelenet tüsszögésm­entes lett. Gyerekként állatorvos szeretett volna lenni Rosario Dawson, de kiderült, hogy szinte minden négylábúra allergiás. A gondozoo című film állatorvos­karakteréé­rt minden kényelmetl­enséget vállalt, boldogan dolgozott az állatok között annak ellenére, hogy végig rohamok gyötörték, pedig gyógyszert szedett, krémeket, orr- és szemcseppe­ket is kapott.

 ?? ?? Jim Parsons és a macskák
Jim Parsons és a macskák

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary