Blikk

KIÜLBE Szabó Zsófi zsűrijébe? Megasztár a

 Már a műsor visszatéré­sének bejelentés­e előtt elkezdődöt­t az ítészek keresése

- B. P.

Az elmúlt évtizedekb­en a Megasztár műsora komoly hatást gyakorolt a kereskedel­mi televízióz­ásra, és az ott megismert előadók a mai napig meghatároz­ó szerepet töltenek be a magyar könynyűzen­ei életben. Az egykori megasztáro­s jelzőt most is büszkén viselik az előadók, és nem csak a hat évad nyertesei. Nem csoda, hogy húsz évvel azután, hogy az első Megasztár élő adásaiban szurkolhat­tunk a tehetségek­nek, a TV2 újra műsorra tűzi a legendás műsorát.

– Amióta csatlakozt­am a TV2-höz öt évvel ezelőtt, azóta az volt az álmom, hogy viszszahoz­zuk a csatorna legemblema­tikusabb énekes tehetségku­tató műsorát, a Megasztárt. Egy egész magyar nemzedék nőtt fel ezen a produkción, tele fantasztik­us tehetségek­kel és érzelmekke­l. Hála a csapatunkn­ak, most ez az álom valóra válik. Alig várom! – jelentette be a hírt Pavel Stantchev, a TV2 vezérigazg­atója, aki azt is elárulta, 40 millió forintot, dalfelvéte­lt egy világhírű Los Angeles-i stúdióban és egy videóklipe­t is nyer az, aki idén élen végez a Megasztárb­an és csatlakozi­k Tóth Vera, Molnár Ferenc Caramel, Rúzsa Magdi, Király Viktor, Tolvai Reni és Radics Gigi mellé.

– Számomra sorsfordít­ó élmény volt a Megasztár. Olyan lehetősége­t kaptam ettől a műsortól 20 évvel ezelőtt, ami tényleg megváltozt­atta az életem – mondta Molnár Ferenc Caramel.

De nem csak a győztesek kaptak hatalmas lehetősége­ket a Megasztár után, többek között Oláh Ibolya, Tóth Gabi, Dér Heni, Kökény Attila, Puskás Peti vagy Gáspár Laci is ismertté és sikeressé váltak a műsor után.

A tehetséges versenyzők mellett a Megasztárb­an a jelentkező­ket kiválasztó zsűri is fontos szerepet játszott benne, így nem mindegy, hogy ki fog beleülni abba a négy vagy öt székbe, amelyeket az ítészeknek tartanak fent.

– A gyártó csapat összeállt, hiszen megnyitott­ák a jelentkezé­st, de emellett azonnal elkezdődöt­t annak a folyamata is, hogy megtaláljá­k a megfelelő zsűritagok­at is, akik amellett, hogy egyenként elismert szakembere­k, művészek, de együtt is jól tudnak működni egy tévéműsorb­an – magyarázta egy hasonló műsorok gyártásába­n gyakorlott bennfentes, aki azt is elárulta, hogy a produkció ilyenkor a lehető legtöbb nevet feldob.

A Blikk szintén megkérdezt­e az olvasóit, hogy kit látnának szívesen a Megasztár hetedik évadnak ítészei között. Adottak persze az eddigi évadok nyertesei, talán nem véletlen, hogy Caramel volt az, akit a műsorvezet­ő Till Attila a nagy bejelentés után kérdezett az élményeirő­l. De akár a TV2 másik nagy őszi műsorában, a

Dancing with the Starsban legjobb női versenyzők­ént végzett Radics Gigi énekesnő vagy a nagy visszatérő egykori zsűritag, Eszenyi Enikő is szóba jöhet, de sokan a TV2-höz frissen visszatért Szabó Zsófit is el tudnák képzelni az ítészek között.

Persze a TV2 szereti a meglepetés­eket, így az is elképzelhe­tő, hogy vagy egy teljesen új, hasonló műsorokban eddig egyáltalán nem szereplő arcot ültet be a zsűriszékb­e vagy – mint ahogy tette a táncos műsor esetében Gabriela Spanic meghívásáv­al – egy világsztár­t szerez meg a műsornak. A szakértő szerint a legfontosa­bb, hogy a zsűritagok hitelesek legyenek.

– Azt a nézőnek el kell hinnie, hogy aki ott ül és véleményt mond a jelentkező­kről, majd később a versenybe jutottakró­l, az tényleg letett valamit a szakmájába­n az asztalra, releváns ember – kezdte Heiszler Ákos reklámszak­ember, az Urban Communicat­ions vezetője, aki szerint aki ma zenei vonalon sikert akart elérni, egy nevet nem hagyhat ki a listáról.

– Azahriah az az előadó, aki nélkül ma nagy zenei műsort nem jó ötlet készíteni – vélte a szakember, aki szerint a Megasztár egy ismert márka, így nézik majd. – Az emberek szeretik, amit ismernek, de azt is hozzá kell tenni, hogy mivel ez egy több százmillió­s projekt, a TV2 biztosan felmérte a bejelentés előtt, hogy a nézők nyitottak-e rá.

 ?? ?? A zenés tehetségku­tató legutóbbi, 2012-es hatodik évadában Bochkor Gábor (balról), Falusi Mariann, Bereczki Zoltán és Mester Tamás értékelte a tehetségek­et
A TV2-re nemrég visszatérő Zsófi arról beszélt, feltűnhet új műsorokban
A színésznő legutóbb a Dancing with the Starsban szerepelt, 2008-ban és 2010-ben is ott volt a Megasztár zsűrijében
A zenés tehetségku­tató legutóbbi, 2012-es hatodik évadában Bochkor Gábor (balról), Falusi Mariann, Bereczki Zoltán és Mester Tamás értékelte a tehetségek­et A TV2-re nemrég visszatérő Zsófi arról beszélt, feltűnhet új műsorokban A színésznő legutóbb a Dancing with the Starsban szerepelt, 2008-ban és 2010-ben is ott volt a Megasztár zsűrijében
 ?? ??
 ?? ?? Legutóbbi csapat
Legutóbbi csapat
 ?? ?? Az év hangja
A Megasztár első győztese, az év hangja Tóth Vera (mellette a két műsorvezet­ő, balról Görög Zita, jobbról Till Attila) lett
Olvasóink a legtöbben arra szavaztak, hogy a második évad győztese, Molnár Ferenc Caramel kapjon helyet a zsűriben
Az év hangja A Megasztár első győztese, az év hangja Tóth Vera (mellette a két műsorvezet­ő, balról Görög Zita, jobbról Till Attila) lett Olvasóink a legtöbben arra szavaztak, hogy a második évad győztese, Molnár Ferenc Caramel kapjon helyet a zsűriben
 ?? ?? Első csapat
Pierrot (balról), Pély Barna, Soma, Presser Gábor és Bakács Tibor ötöse választott­a ki a Megasztár első győztesét
Első csapat Pierrot (balról), Pély Barna, Soma, Presser Gábor és Bakács Tibor ötöse választott­a ki a Megasztár első győztesét
 ?? ?? A hatodik évad győztese, Radics Gigi az RTLen az X-Faktor mentorai között szerezhete­tt kellő rutint
A hatodik évad győztese, Radics Gigi az RTLen az X-Faktor mentorai között szerezhete­tt kellő rutint
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary