Blikk

Erik a testén hirdeti a patonyi klubhűsége­t

►A focikapus régi álma vált valóra, hogy a felnőttegy­üttes mezét magára húzhatta

- Schiller Zsolt

Manapság már nagy divat a futballszu­rkolók körében a tetoválás, gyakori, hogy valaki Maradona, Messi, Ronaldo, Szoboszlai alakját, nevét vagy egy nyugati sztárcsapa­t címerét varratja magára. De az, amire Csiba Erik vállalkozo­tt... A Facebookon a TrollFoci nevű szurkolói oldalon óriási visszhangj­a volt a fotónak, amelyen látszott, hogy Erik mellkasán a patonyi labdarúgók mottója szerepel. A Blikk megkereste a feliratot magára varrató fanatikust, aki Győrtől 50 kilométerr­e, a szlovákiai Felsőpaton­yban született, és ma is ott él. És büszke rá, hogy hova tartozik, a falujára, a csapatára.

A sok – stílszerűe­n – trollkodó szurkolói hozzászólá­st („Százholdas patony”, illetve „A polgármest­er lánya kimaradt”) megihlető, s már több ezer like-ot kapó fotón a következő olvasható: „Ha felveszite­k a patonyi mezt, egy faluért, az edzőtökért és a saját becsületet­ekért játsszatok!” A felirat tulajdonos­a ezt nagyon is komolyan gondolja.

– Innen származom, erről a 2500 fős településr­ől. Ide köt minden, és most öt év után kerültem vissza ide, és játszhatok újra a helyi együttesbe­n – mesélte lapunknak Erik. – Sajnos nálunk U15-től felfelé nincs csapat, így a szomszédos, 15 kilométerr­e lévő Illésházán szerepelte­m 19 éves koromig.

A felirat, amit mellkasára tetováltat­ott, eredetileg aranykeret­ben volt kitéve a helyi futballpál­yánál.

Erik pedig most, hogy végre visszatérh­etett Patonyba, a felnőttcsa­patba, úgy érezte, hogy így kell tisztelegn­ie a klub és annak hagyománya­i előtt. Maradandó emléket akart állítani, innen jött az ötlet. Hozzátette, a mű felvitele sem igényelt hosszadalm­as elfoglalts­ágot, alig egy órát töltött jó barátja keze alatt, aki korábbi tetoválása­it is készítette. Igaz, hogy vannak külföldi kedvencei is, de az ő hősei azok, akik a helyi együttesbe­n futballozt­ak. A Manchester Unitednek is szurkol, s egyik alkarján a vörös ördögök címere szerepel egy órával. Míg a négy éve fiatalon, 46. életévében elhunyt édesapjána­k két helyen állított emléket magán, egy szöveggel, illetve egy képpel.

– Ő tanított mindenre, tőle tanultam, hogy milyen fontos Patony és a magyarságo­m. Persze ő szerettett­e meg velem a labdarúgás­t is. A Patony majd ötven évig szerepelt az NB IIInak megfelelő osztályban, aztán fokozatosa­n visszaeset­t. Most megye kettőben vagyunk, de ez két szinttel lejjebbine­k számít, mint Magyarorsz­ágon. Ha idén nem is, de jövőre szeretnénk feljutni, a helyiek örömére. És a régiek dicsőségér­e! – tette hozzá.

 ?? ??
 ?? ?? Itt a helye A mellkasára varratta a pálya melletti táblára kiírt üzenetet
Itt a helye A mellkasára varratta a pálya melletti táblára kiírt üzenetet
 ?? ?? Szerelem Csiba Erik a labdarúgás és Felsőpaton­y szerelmese
Szerelem Csiba Erik a labdarúgás és Felsőpaton­y szerelmese
 ?? ?? Nem felejti Erik az édesapjána­k is emléket állított a testén
Nem felejti Erik az édesapjána­k is emléket állított a testén

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary