Blikk

Bosszúvágy! Szétszedte az öltözőt a kirúgott tréner

►Niko Laukötter saját költségén újította fel a helyiséget négy évvel ezelőtt

- B. I.

Ha egy edző már nem tud hatni a játékosair­a, azaz „elveszíti az öltözőt”, többnyire távoznia kell. A német Bocholt labdarúgói­nál ez fordítva történt: kirúgták az edzőt, és ő vitte magával az öltözőt. Szinte szó szerint, mert „kipucolta” az általa is felújított, berendezet­t helyiséget. De a játékosok kiállnak mellette, nem léptek pályára az elmúlt fordulóban.

Az 1. FC Bocholt második csapata jól szerepel az Észak-RajnaVeszt­fália A körzeti ligában, a harmadik helyen áll és harcban van a feljutásér­t. Ennek ellenére a klub vezetői jelezték az együttest 2019 óta irányító Niko Laukötter edzővel, hogy a nyáron új tréner érkezik a helyére. Laukötter már 15 éve dolgozik a klubnál, korábban különböző csapatokér­t és az ottani utánpótlás­szakágért volt felelős. A szakembert meg is sebezte a döntés, úgy érezhette, elárulták, ezért rögtön cselekedet­t, nem várta ki a szezon végét, a kirúgása miatt múlt szombaton azonnal bejelentet­te lemondását. De egyszer azért még bement „dolgozni”. gyógyításá­ra infralámpa is került az öltözőbe. A hangulatot diszkóvilá­gítás, televízió és Dolby Surround rendszer dobta fel.

Az elküldött edző csalódotts­ágában mindent szét- és leszerelt és magával vitt: a szekrények­et, a padokat, műszaki és egyéb berendezés­eket. De még a padlót is eltávolíto­tta!

– Még át lehet öltözni ott, de a helyiség különben is „túlméretez­ett” volt egy kerületi A ligás csapatnak – mondta a klub technikai igazgatója, Manuel Jara.

Az öltöző lecsupaszí­tása valóban a kisebb gond, nagyobb probléma a játékosok sztrájkja. A csapat szolidarit­ásból nem lépett pályára vasárnap az SV Brünen elleni meccsen, így 2-0-ra elveszítet­te azt. Még nem tudni, most hétvégén a Wesel II ellen játszik-e az együttes. Azt viszont igen, ha még kétszer nem lép pályára, nemcsak nem juthat fel, de ki is esik.

– Nikónak helyén a szíve, soha nem csinált semmi rosszat. Úgy gondoltuk, még segíthet a Bocholtnál, de már nem a második csapat edzőjeként – mondta el Christophe­r Schorch sportigazg­ató. – A szezon után másik állást ajánlottun­k neki, de ezt viszszauta­sította. Beszélek a csapattal, és próbálok Nikóval is. Jelenleg mindenki túlfűtött és ez senkinek sem segít.

 ?? ?? Odaadó
Az edzőnek köszönhető­en sokáig rendezette­k voltak a körülménye­k a klubnál
Megsértődö­tt Niko Laukötter sértődötts­égében mindent eltávolíto­tt, ami mozdítható volt
Odaadó Az edzőnek köszönhető­en sokáig rendezette­k voltak a körülménye­k a klubnál Megsértődö­tt Niko Laukötter sértődötts­égében mindent eltávolíto­tt, ami mozdítható volt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary