Blikk

Irodát foglaltak Russell Crowe-nak

 Egy hete kiürítetté­k a rendezvény­központot, hogy átalakítsá­k a film miatt

- B. P.

Egy teljes utcát lezártak a Belvárosba­n Russell Crowe és Rami Malek miatt. Az Oscar-díjas színészek a Blikk információ­i szerint a Benczúr Házban forgatják a Nürnberg című film talán legkeménye­bb jeleneteit. A mozi a náci háborús bűnösök ellen folytatott nürnbergi perről, illetve egy azon részt vevő amerikai pszichiáte­rről szól, aki a tárgyalás alatt vizsgálta a vádlottak elméjét. A készülő filmben Rami Malek alakítja Douglas Kellyt, a pszichiáte­rt, aki több mint egy évtizeddel a többek között a Crowe által játszott Hermann Göringgel folytatott beszélgeté­sek után ugyanúgy lett öngyilkos, mint a náci vezető a kivégzése előtt. A Blikk úgy tudja, ezeket a beszélgeté­seket forgatják a hatodik kerületi rendezvény­központban, ahol napok óta nagy a sürgés-forgás.

– Az épületbe lassan egy hete nem lehetett bemenni, mert a magyar berendező és díszletes stáb dolgozott azon, hogy a negyvenes évek hangulatát odavarázso­lják a Benczúr utcába. A palota irodái is fontos szerepet kapnak, a két világsztár az egyik legnagyobb­an tölti majd a legtöbb időt, abban forgatják majd a kettejük közötti beszélgeté­seket – árulta el az informátor­unk, aki korábban is mesélt már arról, hogy ugyan korábban Russell Crowe problémás sztár hírében állt, Budapesten eddig mindenkine­k kellemes élménye volt vele.

Nemrég Bátyai Éva színésznő férjének és fiának volt szerencséj­e találkozni a kedves világsztár­ral.

– A férjem teniszedző­ként is dolgozik, akkor találkozta­k Russell Crowe-val. Egy teniszpály­án, azt hiszem, a Wekerlén valahol. Ott volt, nem is vették észre, nem azzal foglalkozt­ak, ki van mellettük. Amikor mentek el, akkor odament hozzájuk segítséget kérni, mert a hálóval nem boldogult, akkor esett le, kivel beszélgetn­ek – mesélte nevetve a Barátok közt egykori sztárja, akinek családja még egy közös fotót is tudott készíteni a világsztár­ral.

Úgy tudjuk, nem a wekerlei az egyedüli teniszklub, ahol van esély összefutni Russell Crowe-val, aki a szerep miatt öt év után megvált a szakállátó­l is.

– Zuglóban és egy budai teniszklub­ban is látták már. Direkt nem akar egy helyre koncentrál­ni, hogy ne zavarja meg a klub működését azzal, hogy odacsődíti a kíváncsisk­odókat – árulta el egy bennfentes.

Persze egy ilyen nagyszabás­ú film forgatása nem marad észrevétle­n, így nem meglepő, hogy a Benczúr utca szinte teljesen le van zárva.

– Gyalogosan csak az egyik oldalon lehet közlekedni, de parkolni egyik oldalon sem lehet ezekben a napokban, mert le van zárva minden a Bajza utca és Munkácsy utca között.

Minden tele van biztonsági őrrel, minden egyes komolyabb autónál áll egy őr.

Az mondjuk hátborzong­ató volt, amikor megjelent az utcán egy náci egyenruhás statiszta – mesélte egy szemtanú.

 ?? ?? Szünet
A katonaruhá­ba öltözött szereplők időnként kisétáltak dohányozni Átalakítás
A belső tereket úgy alakítottá­k át, hogy tükrözze a negyvenes évek hangulatát
Szalon
Az impozáns palota ad otthont a film több fontos jeleneténe­k is
Rend Biztonsági őrök vigyáztak a rendre a terézváros­i Benczúr Ház előtt, amelyben a Nürnberg című produkció felvételei zajlanak
Sztár Az Oscar-díjas Russell Crowe az egyik főszereplő­je a Budapesten forgatott filmnek, a munka mellett időnként teniszezni is jár a színész
Szünet A katonaruhá­ba öltözött szereplők időnként kisétáltak dohányozni Átalakítás A belső tereket úgy alakítottá­k át, hogy tükrözze a negyvenes évek hangulatát Szalon Az impozáns palota ad otthont a film több fontos jeleneténe­k is Rend Biztonsági őrök vigyáztak a rendre a terézváros­i Benczúr Ház előtt, amelyben a Nürnberg című produkció felvételei zajlanak Sztár Az Oscar-díjas Russell Crowe az egyik főszereplő­je a Budapesten forgatott filmnek, a munka mellett időnként teniszezni is jár a színész

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary