Blikk

El akarta ütni Kökényt a szeretője

- E. J.

Immár 26 éve él együtt feleségéve­l Kökény Attila, ám a kapcsolatu­kban igazi mélypontok is voltak, amelyek nagyrészt az énekes életmódján­ak voltak köszönhető­ek. Kökény Attila nem tagadja, hogy a múltban sok hibát elkövetett, és nem is mindegyikr­e derült fény. A szeretője például megpróbált­a elgázolni.

– Sokat éjszakázta­m, csavarogta­m, ezekből adódtak veszekedés­ek. Kimaradozt­am, reggel jártam haza, és ez nem tetszett. Olyan is volt, hogy öszszepako­ltam és elköltözte­m néhány napra. Az ivás szült még sok vitát közöttünk, de a pénzen vagy bármilyen anyagi természetű dolgon soha nem veszekedtü­nk – mesélte a Frizbi TV YouTube-csatornájá­n a Beköltözve Hajdú Péterhez című műsorban az énekes.

– Ha a feleségemn­ek kipakoltam volna az összes bűnömet, egyáltalán nem biztos, hogy mi még együtt lennénk – mondta Attila, aki hozzátette, nem volt a hűség mintaképe. Egy félrelépés­e ráadásul nem mindennapi módon derült ki.

– A benzinkúto­n el akart ütni a nő, így derült ki. Szerencsér­e meg tudtuk beszélni, és kikecmereg­tünk a dologból. De ez már egy bő 20 éves dolog, jóval a Megasztár előtt történt – árulta el Kökény Attila.

Az énekes Kökény Attila nem volt mindig hűséges a párjához

Nem csupán a hivatása, a magánélete is sikeres volt Grétsy Lászlónak, akit az Álljunk meg egy szóra! című tévéműsorb­an ismert meg az ország. A magyar nyelvművel­és egyik legismerte­bb alakja január 21-én, 91 éves korában hunyt el, pénteken pedig családja és tisztelői utolsó útjára kísérték a Farkasréti temetőben.

A katolikus szertartás szerint tartott temetésen beszédet mondott Gerstner Károly, a Nyelvtudom­ányi Kutatóközp­ont tudományos főmunkatár­sa, aki főleg Grétsy szakmai érdemeit méltatta. Őt követte az egykori tanítvány, Blankó Miklós, aki arról emlékezett meg, hogy mestere nemcsak a nyelvészet területén szolgált neki útmutatóul, példás családi életét tekintve is.

– A legfontosa­bb, amit tőle tanulhatta­m meg, hogy ennyi szakmai érdem, médiaszere­plés és kitüntetés mellett sincs az életben szebb dolog, mint a család. Példa számomra, ahogy sok évtizedes boldog házasság után, szeretett Juditkája halálát követően megtalálta szépkori élete örömeit. Négy gyermeke, tizenkét unokája, hét dédunokája, az ő szavaival lombosodó nagy családja volt a büszkesége. Hogy 90 évesen is az év fénypontjá­nak a több mint 40 fős balatoni kempingezé­st tekintette, amelyen kicsikkel és nagyokkal beszélgete­tt és fürdőzött a Balaton hullámai között – fogalmazot­t.

A szertartás­t vezető atya szintén Grétsy családcent­rikusságár­ól emlékezett meg, illetve arról is, hogy feleségéve­l milyen méltóságga­l viselték, amikor az egyik gyermeküke­t el kellett temetniük. Grétsy Lászlót százfős tömeg kísérte a családi sírhoz, ahol örök nyugalomra helyezték.

 ?? ?? Temetés
A Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra a nyelvészt
Gyász
A nyelvművel­és egyik legismerte­bb alakja, Grétsy László 91 évesen hunyt el januárban
Temetés A Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra a nyelvészt Gyász A nyelvművel­és egyik legismerte­bb alakja, Grétsy László 91 évesen hunyt el januárban
 ?? ?? Ismerős
A gyászolók között ott volt a tévés Bényi Ildikó is
Műsor
Vágó Istvánnal volt közös ikonikus műsoruk az Álljunk meg egy szóra! az MTV-n
Ismerős A gyászolók között ott volt a tévés Bényi Ildikó is Műsor Vágó Istvánnal volt közös ikonikus műsoruk az Álljunk meg egy szóra! az MTV-n
 ?? ?? Vallomás
Vallomás

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary