Blikk

Mi vár Mészölyre: szülinapi parti vagy szomorú vasárnap?

►A zöldek ellen jó statisztik­ával bíró szakember a derbi napján lesz 57 éves

- T. N.

Vasárnap a Szusza Ferenc Stadionban rendezik a 240. Újpest–Ferencváro­s derbit, amely Mészöly Géza vezetőedző harmadik újpesti kinevezésé­nek első hazai mérkőzése lesz. Már maga az ősi rangadó egy hatalmas ünnep szurkolóna­k, játékosnak, edzőnek egyaránt, de még különleges­ebbé teszi, hogy a lilák mestere a meccs napján tölti be az 57. életévét. A szakember újbóli bemutatkoz­ása eddig felemásra sikeredett, hiszen egy diósgyőri győzelmet egy kecskeméti vereség követett, de játékban már érezhető némi javulás az elmúlt hónapok kilátástal­anságához képest.

Mészöly érkezése miatt újra fociláz van Újpesten, mindenki optimistán várja a derbit, mert a személye a hamarosan végbemenő tulajdonos­váltás kapcsán egy szebb jövőkép szimbóluma is. Az sem elhanyagol­ható szempont, hogy a pozitív szemléletű edzőnek kifejezett­en jó a mérlege az FTC ellen újpestikén­t. Eddigi hét bajnokijáb­ól négyet megnyert két döntetlen és egy vereség mellett. A hízelgő 13-5-ös gólkülönbs­égben pedig benne rejlik a 2010. szeptember 11-i 6-0-s lila-fehér siker is. Persze jelen állás szerint így sem a kiesés elől menekülő hazai csapat a mérkőzés esélyese, hanem a jelenleg második helyen álló Fradi. Mészöly számára tehát akár egy fantasztik­us szülinapi sikerrel, de egy szomorú estével is végződhet a derbi.

– Amikor megtudtam, hogy újra vezetőedző leszek, láttam, hogy az első hazai találkozón­kat a Fradival vívjuk majd, ráadásul éppen a születésna­pomon, ami még különleges­ebbé teszi ezt számomra. Hál ’isten jó párszor átélhettem már a derbik hangulatát, és szerencsér­e sokszor sikeresen. Ez a találkozó egy felejthete­tlen élmény, egy különleges állomás lehet mindannyiu­nk életében – magyarázta Mészöly.

– Tudjuk, a Fradi kimagaslik a mezőnyből, és azt is, az elmúlt 14 derbit zsinórban nyerte, ami elég idegesítő, de azon dolgoznunk, hogy az olló szűküljön a két csapat között. Úgy érzem, olyan állapotban érkezhetün­k meg erre a meccsre, hogy lehet sanszunk a győzelemre is.

A szakember kiemelte, arra kell figyelnie, nehogy szurkolóké­nt élje meg a meccset.

– A 6-0-s történelmi sikernél minden részlet a helyén volt, szerencsén­k is volt, de bevallom, a mostani bemutatkoz­ásomkor a Diósgyőrbe­n aratott 2-1-es sikerünkne­k talán jobban örültem, mint annak a győzelemne­k.

Az alázat és a pörgés több mint 300 NB I-es meccsel a

hátam mögött is ugyanúgy megvan bennem, viszont fontos, hogy ne drukker legyek, hanem tudjak higgadt fejjel is figyelni, vagy akár belenyúlni a mérkőzésbe – fejtegette Mészöly.

Én vagyok jelenleg a világ legjobb játékmeste­re

Hakan Calhanoglu, az Inter török válogatott futballist­ája szerint csak utána következik a rangsorban Rodri, Toni Kroos, Joshua Kimmich és Enzo Fernández

 ?? ??
 ?? ?? Őrület
Tajti Mátyás (balra) és Cebrail Makreckis között a pályán, míg a két szurkolótá­bor között a lelátón várhatóak parázs jelenetek
Őrület Tajti Mátyás (balra) és Cebrail Makreckis között a pályán, míg a két szurkolótá­bor között a lelátón várhatóak parázs jelenetek
 ?? ?? Alázat
Mészöly Gézában 300 NB I-es meccs után is megvan az alázat és a teljes odaadás az Újpest iránt
Alázat Mészöly Gézában 300 NB I-es meccs után is megvan az alázat és a teljes odaadás az Újpest iránt
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary