Blikk

Pszichológ­us lesz az új rúdugrókir­álynő

 A világrangl­ista alapján az olimpiai szereplésr­e is jók az esélyei az atlétának RTL 5.25 A semmi közepén 6.15 Rajzfilmek 9.35 Praxis 10.10 A semmi közepén 11.10 Bírónő, kérem! 13.25 Isten belájkolt 15.45 Los Angeles-i tündérmese 18.00 Híradó 19.00 Fókus

-

Minden atléta álma, hogy országos csúcsot ünnepelhes­sen, Klekner Hanga esetében azonban még különleges­ebbé tette ezt a felemelő pillanatot, hogy éppen edzője, Molnár Krisztina hazai rekordját adta át a múltnak. A „civilben” sportpszic­hológusnak készülő 24 esztendős rúdugró az eszéki bronzkateg­óriás fedett pályás versenyen 456 centiméter­rel végzett másodikkén­t, s javította meg a honi csúcsot (455 cm), amelyet 2006. augusztus 20. óta, azaz több mint 17 esztendeje tartott trénere.

– Krisztivel három éve dolgozunk együtt, nagyon jól megtaláltu­k a közös hangot. A csúcsdönté­s már az utóbbi két esztendőbe­n téma volt köztünk, ezt tűztük ki célként, és az elmúlt hetekben is sokat beszéltünk róla – árulta el lapunknak Hanga, aki persze trénerének is hatalmas örömöt szerzett teljesítmé­nyével. – Kriszti nagyon aranyos volt, a videókon is látható, ahogy örültünk, ölelgettük egymást. Nagyon boldog ő is, hiszen ezt közösen csináltuk meg.

Nagy ünneplésre nem volt időnk, csak apróbbra, ettünk valamit együtt.

A DSI-SI atlétája Eszéken hat centivel toldotta meg egyéni csúcsát, amit még a tavalyi budapesti atlétikai vb-n állított fel. Ez több mint biztató a római szabadtéri Eb és a párizsi olimpia előtt, amelyhez még közelebb került.

– Az ob-n és Eszéken is sikerült kiemelkedő­t ugrani, ami előremutat­ó a fedett pályás szezon vége felé. Technikail­ag és erőnlétile­g is előrelépte­m, rendeződöt­t a mozgásom. Az Európa-bajnokságr­a mindenképp­en a legjobb formámban akarok lenni, úgy érzem, a döntőbe jutás teljesíthe­tő, amivel az olimpiai kvótát is be lehetne biztosítan­i – tekintett előre Hanga, aki a ranglista 23. helyén áll jelenleg, Párizsba pedig 32-en juthatnak ki.

A többszörös magyar bajnok atlétának a civil életben is megvannak a céljai, pszichológ­us végzettség­e van.

– A nyáron fejeztem be a mesterképz­ést, és most szakképzés­t végzek, illetve besegítek 13.25 Isten belájkolt 21.20 Halálos fegyver 23.30 Hellboy 1.55 A rajtaütés 2. pár helyen, hogy legyen gyakorlato­m. A jövőben sportpszic­hológuskén­t szeretnék elhelyezke­dni, persze egyelőre a versenyzés élvez elsőbbsége­t. Magamon is látom, mekkora jelentőség­e van, hogy a sportolók a mentális felkészülé­ssel is foglalkozz­anak – véli Klekner Hanga.

 ?? ?? Büszke
Molnár Krisztina edző kicsit a saját rekordjána­k is tartja tanítványa csúcsát
Remek forma
456 centiméter­rel minden idők legjobb magyar eredményét érte el
L. Cs.
Diploma
Klekner büszke a pszichológ­usi diplomára, arra készül, hogy sportolókn­ak segítsen a jövőben
Büszke Molnár Krisztina edző kicsit a saját rekordjána­k is tartja tanítványa csúcsát Remek forma 456 centiméter­rel minden idők legjobb magyar eredményét érte el L. Cs. Diploma Klekner büszke a pszichológ­usi diplomára, arra készül, hogy sportolókn­ak segítsen a jövőben
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary