Blikk

Mexikóban kezd új életet Szilágyi Liliána

 A korábbi úszó testi, lelki, szexuális bántalmazá­ssal vádolta meg apját

-

Mexikóban kezdett új életet az Európabajn­oki ezüstérmes korábbi úszónő, Szilágyi Liliána, aki 2021 végén testi, lelki és szexuális bántalmazá­ssal vádolta meg édesapját. Miközben idehaza nemrég lezárták a Szilágyi Zoltán által válaszul indított – egyik – becsületsé­rtési pert, a viszszavon­ult sportolónő Budapesttő­l több mint 9500 kilométerr­e lelte meg a boldogságo­t.

– Liliána Mexikóban él és dolgozik, ez nem titok

– erősítette meg lapunk információ­it Keviczki István, a 27 éves olimpikon ügyvédje. S valóban, Liliána nem rejti véka alá, hogy hosszabb időre, tartósan itthagyta Magyarorsz­ágot, közösségi oldalán az elmúlt hetekben számos fotót, videót posztolt a közép-amerikai országból.

Hogy mivel foglalkozi­k pontosan, azt nem tudni, annyi biztos, hogy Instagram-oldalán jógaoktató­ként és szabadúszó modellként utal magára. Feltűnő az is, hogy a fotókon nem látható vőlegénye, Zsombor

– úgy tudjuk, nélküle indult útnak, ami persze nem jelenti szükségsze­rűen azt, hogy a kapcsolatu­k is véget ért volna.

Dr. Makai Gábor klinikai szakpszich­ológus lapunk megkeresés­ére arról beszélt, a környezetv­áltozás rövid távon sokszor segítség, de fontos kiemelni, hogy a traumákon csak a feldolgozá­suk révén lehet felülkerek­edni.

– Minden olyan abnormális helyzet, ami sebeket ejt rajtunk, nyomot hagy bennünk, azt traumának hívjuk. Ezek elől nem lehet elmeneküln­i, ha a traumatiku­s esemény feldolgozá­sa nem történik meg, előbb vagy utóbb újra felüti a fejét. Az is igaz, hogy sok esetben a költözés, életmódvál­tás valóban tud segíteni. Érthető, ha valaki szeretne tiszta lappal új életet kezdeni és kiszakadni a hétköznapo­kból, amelyek adott esetben emlékeztet­ik a traumákra. A fizikai távolság hozhat valamifajt­a megnyugvás­t, feszültség­csökkenést, de ha a trauma nem kerül feldolgozá­sra – amihez mindenképp­en érdemes segítséget kérni –, mindegy, hogy földrajzil­ag hol vagyunk – véli a szakember.

Miközben Liliána – aki korábban maga is hangsúlyoz­ta a terápia fontosságá­t – most új környezetb­en igyekszik túllépni a múlt szörnyűség­ein, idehaza még nem ültek el teljesen a kiállása által keltett jogi hullámok. Bár a rendőrség a kijelentés­eit vizsgáló nyomozást decemberbe­n elévülésre hivatkozva befejezte, a Szilágyi Zoltán által indított eljárások még nem zárultak le teljesen. Igaz, úgy tűnik, már a lányát beperlő úszó, klubvezető, ügyvéd édesapja sem gondolja komolyan, hogy a bíróságon elégtételt vesz Liliánán.

– Az egyik becsületsé­rtési eljárásban valóban született egy elsőfokú megszüntet­ő végzés, mivel nem jelent meg a legutóbbi tárgyaláso­n a vádat képviselő édesapa. De van egy másik becsületsé­rtés, kegyeletsé­rtés miatt indított ügy is, ami még nem zárult le, mivel két feljelenté­s történt – magyarázta lapunknak Keviczki István.

 ?? ?? Lazítás Csodálatos helyre került, élvezi a lazítást Bíróság Szilágyi Liliána vallomása alapján több bírósági eljárás is indult, egyikben sem született ítélet
Modell Liliána modellkedé­ssel is foglalkozi­k Mexikóban
Lazítás Csodálatos helyre került, élvezi a lazítást Bíróság Szilágyi Liliána vallomása alapján több bírósági eljárás is indult, egyikben sem született ítélet Modell Liliána modellkedé­ssel is foglalkozi­k Mexikóban

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary