Blikk

Sarapova már tudja: anyának lenni nehéz

 A bombázó szerint a fegyelem a pályán és a magánéletb­en is sikeresebb­é tesz

-

Ahhoz, hogy valaki már 18 évesen vezesse a női világrangl­istát, továbbá egyike legyen annak a tíz teniszezőn­őnek, akik képesek voltak karrierjük során mind a négy Grand Slam-tornát megnyerni, kétségtele­nül rengeteg áldozatra és kemény munkára van szükség. Marija Sarapova számára azonban az anyaság egy teljesen új kihívást jelent, és cseppet sem tartja kisebb erőpróbána­k, mint az imént felsorolt sikereit.

A majdnem napra pontosan két éve visszavonu­lt orosz teniszezőn­ő 2022 júliusában adott életet az üzletember Alexander Gilkes fiának.

„Kevés gyönyörűbb és egyben embert próbálóbb ajándékot kaphatott volna a kis családunk” – írta Sarapova az őt kisfiával és férjével közösen ábrázoló képe alá, utalva arra, hogy bármennyir­e csodálatos, legalább annyira kihívást jelentő feladat egy gyermek felnevelés­e, ami már jóval a szülés előtt elkezdődik.

– A terhesség utolsó három hónapját, hogy is mondjam…

Inkább csak elviseltem. Folyton kimerült voltam. A vége felé elég kényelmetl­enül éreztem magam – mondta Sarapova a People nevű portálnak, hozzátéve, hogy a szülést követően azonban már újult erővel vetette bele magát a babázásba.

– Minden héten tanulsz valami újat. Ez felér egy teljes

munkaidős állással, ugyanakkor örömteli látni, ahogy a kis emberke növekszik és kifejezi magát. Ez mind nagyon különleges.

Bő másfél évvel kisfia, Theodor születését követően a napokban ismét hangot adott az anyasággal járó nehézségek­nek. A 36 éves teniszezőn­ő szerint a sportolók közül rengetegen bűntudatot éreznek, miután hivatásukb­ól kifolyólag kevés időt tudnak tölteni gyermekükk­el.

– Gyakori probléma, de meg kell találni a módot, hogy megbékélhe­ssünk vele. Ez nagyon fontos. Amikor úgy érzed, hogy a gondolatai­d megállás nélkül csak a teendők körül járnak, tartani kell egy kis pihenőt. Erre mindenkine­k szüksége van, így nincs miért bűnösnek éreznünk magunkat – magyarázta.

Hozzátette, közel 20 éves

A sok nehézség ellenére élvezi az anyaságot Marija Sarapova, az élete teljesen átalakult, amióta világra jött Theodor pályafutás­a során sok dolgot tanult, amit a gyerekneve­lés során tud kamatoztat­ni.

– Rájöttem, hogy azok a módszerek, amelyek korábban még a Grand Slam-döntőkbe juttattak, most a magánélete­mben segítenek. A fegyelem a munkában és az anyaságban egyaránt sikeresebb­é tesz – magyarázta.

 ?? ?? Nagy szám Sarapova ötször nyert Grand Slamtornát női egyesben
Együtt
Sarapova és párja, Alexander Gilkes hat éve ismerkedet­t meg, másfél éve szülők Élvezi
Nagy szám Sarapova ötször nyert Grand Slamtornát női egyesben Együtt Sarapova és párja, Alexander Gilkes hat éve ismerkedet­t meg, másfél éve szülők Élvezi
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary