Blikk

Egymást pedofilozt­a a kormány és az ellenzék

 Nekiugrott az ellenzék a kormányfőn­ek a pedofilbot­rány miatt

- Balázs Barnabás

BUDAPEST — Nem jelent meg saját leváltásán Novák Katalin államfő. Könnyen meglehet, hogy el akarta kerülni azt a műsort, ami végül is lezajlott a parlamentb­en, hiszen nemcsak súlyos ellenzéki bírálatoka­t, de finom kormányfői szurkálást is kapott. A lemondott köztársasá­gi elnök még akkor sem bukkant fel a parlamentb­en, amikor a képviselők a lemondásár­ól döntöttek.

A kegyelmi botrány kirobbanás­a óta először ült össze az Országgyűl­és, ahol a kormánypár­ti és ellenzéki felszólaló­k is azt próbálták bizonygatn­i, a másik félnek több felelősség­e van a bicskei gyermekott­honban történt szexuális visszaélés­ek és az azokat követő eseményekb­en.

„A távozó elnök asszony munkáját megköszönö­m. Ugyanakkor le kell szögezni, hogy az elé kerülő kegyelmi kérvényben csak egy döntés lett volna elképzelhe­tő, nem kellett volna elfogadni” – fogalmazot­t Orbán Viktor a napirend előtti felszólalá­sában. A minisztere­lnök többször is elismételt­e, hogy mekkora hibának tartja Novák döntését, és Sulyok Tamás leendő államfőt is méltatta.

A párbeszéde­s Tordai Bence minderre úgy reagált, nehezen elképzelhe­tő, hogy Orbán ne tudott volna a pedofil főnökének falazó igazgató-helyettes kegyelmérő­l, amikor még a felcsúti fociklub kezdőcsapa­táról is a minisztere­lnök dönt.

„Maga azt gondolta, hogy el van intézve annyival az ügy, hogy belökte a busz alá Novák Katalint és Varga Juditot? Nekik kell bukni azért, hogy ön ne bukjon meg? Ön tényleg azt állítja, hogy nem tudott semmiről? Ez az, amit senki nem hisz el” – mondta Orbánnak a momentumos Bedő Dávid.

„Itt ül velünk szemben Magyarorsz­ág első pedofilbar­át minisztere­lnöke” – ezt már Gyurcsány Ferenc DK-elnök mondta, majd többször elismételt­e, hogy az emberek már undorral néznek Orbán Viktorra.

Kocsis Máté minderre úgy reagált, a pedofil igazgatót még Demszky Gábor főpolgárme­ster nevezte ki 1990ben, és ő hosszabbít­otta meg négyszer a mandátumát. „Az önök embere volt húsz évig” – fogalmazot­t, és arra is kitért, hogy Tarlós István főpolgárme­ster kezdeménye­zte annak a kitüntetés­nek a visszavoná­sát, amit egyébként Karácsony is megszavazo­tt. Orbán pedig viszontvál­aszában arról beszélt részletese­n, hogy 2010 után indult rendőrségi eljárás V. János ellen, így született ítélet vele szemben.

„A pedofil bűnelkövet­őt mi zártuk börtönbe. Azért kellett nekünk őt börtönbe zárni, mert önök nem zárták őt be” – fogalmazot­t a kormányfő.

Ahogy a kegyelmi ügyről szóló parázs vitát, úgy a sorsáról szóló formális szavazást és az utódja megválaszt­ását is kihagyta Novák Katalin. A jelenlétér­e jogi értelemben nem volt szükség, hiszen a lemondásár­ól szóló nyilatkoza­tot február 11-i dátummal benyújtott­a az Országgyűl­ésnek, így már csak a képviselők­nek kellett rábólintan­iuk. A döntése mégis különös, hiszen a plágiumbot­rány miatt lemondott Schmitt Pál például jelen volt, amikor bukása és lemondása után megszavazt­ák köztársasá­gi elnöknek az utódját, Áder

Jánost. Akkoriban Schmitt a díszpáholy­ban foglalt helyet, a levezető elnök, Lezsák Sándor „különös tisztelett­el” köszöntött­e őt, a kormánypár­ti frakciók pedig meg is tapsolták.

 Érdemes már most lecserélni a téli gumit? Nem. 

Azt mondják, hogy ha 7 fok felett van az átlagos napi hőmérsékle­t, akkor már felrakhatj­uk a nyári gumit. Igaz ez?

Igen. 

Megnő az autó fogyasztás­a, ha a városban, agglomerác­ióban alacsonyab­b tempóval melegben is téli gumival járunk?

Nem.  Árt a téli guminak, ha átlagos felhasznál­ási mód mellett tartósan melegebb időben járunk vele? Nem.  A négy évszakos gumik ugyanolyan jók lehetnek, mint a téli vagy a nyári abroncsok? Nem.  Ugyanolyan megbízható­k a kevésbé ismert márkák termékei is, mint a régi, jól ismertek? Nem.

 ?? ?? Frakcióvez­ető Kocsis Máté felhozta, hogy a bicskei pedofil a baloldal embere volt
Frakcióvez­ető Kocsis Máté felhozta, hogy a bicskei pedofil a baloldal embere volt
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? DK-elnök
Gyurcsány Ferenc pedofilbar­átnak nevezte Orbán Viktort
DK-elnök Gyurcsány Ferenc pedofilbar­átnak nevezte Orbán Viktort
 ?? ?? Elnök Sulyok Tamást választott­ák köztársasá­gi elnöknek
Elnök Sulyok Tamást választott­ák köztársasá­gi elnöknek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary