Blikk

Beköltözöt­t a polgármest­er a falu orvosi rendelőjéb­e

▶ Saját orvosa nincs a községnek, de a rendelő így sem marad üresen

- B. L. N.

BÁCSSZŐLŐS — Áll a bál a 320 lelkes kis bácsi községben, ahol most már a négyfős képviselő-testület valamennyi tagja a fideszes polgármest­er ellen fordult. Szarvas Róbert ugyanis fogta magát és beköltözöt­t az orvosi rendelőbe, amit négy éve 46,5 millió forint uniós támogatásb­ól újíttatott fel a település, miközben orvos nincs a települése­n. Rendelésre is csak kétszer két órában jár át egy doktor nyolc kilométerr­ől.

A polgármest­er egyszerűen nem hajlandó kiköltözni onnan.

– Most már rettentően elegünk van. Hiába kértük a testületi ülésen, hivatalos úton, felszólíto­tta a bácsalmási körjegyző és még a vármegyei kormányhiv­atal is, hogy költözzön el, erre nem hajlandó. Most már két éve ott lakik a polgármest­er, miközben tudjuk, hogy lenne hova mennie – fakadt ki a Blikknek Molnár Zsolt független képviselő, a bácsszőlős­i képviselő-testület egyik tagja. A polgármest­errel együtt öten vannak a közgyűlésb­en, de négyen Szarvas Róbert távozását követelik.

Az esetről hajmereszt­ő videóban számolt be Hadházy Ákos országgyűl­ési képviselő, aki éppen „otthon”, vagyis a rendelőben találta Szarvas Róbertet, aki keresetlen stílusban reagált az érdeklődés­re.

„B.szd meg, valahol laknom kell!” – üzente a polgármest­er, otthagyva a politikust, hogy foglalkozz­on a saját dolgával, s le is tagadta, hogy ő volna a község első embere. „Én azt mondom, hogy nem is vagyok polgármest­er, nem is itt lakom, nem is képviselem a települést. Viszontlát­ásra.”

Szarvas Róbert nem orvos, de volt felesége valóban az, aki helyi információ­k szerint már külföldre költözött, még a felújítás előtt. Ezenkívül úgy tudjuk, Szarvas Róbert a bácsalmási SZTK-rendelőben lát el assziszten­si feladatoka­t orvos mellett, bár a helyiek szerint ez sem jogosítja fel arra, hogy az itteni orvoslakás­ban lakjon.

Ha a testület nem is, de a község egy része támogatja Szarvas Róbertet.

– Közben a Bácsszőlős­re járó orvos rendel még Csikérián és Kunbaján is. Egy rendes orvos kellene ide állandóra. Visszaélés minden faluban van, más

különben Szarvas úr nagyon segítőkész – vette védelmébe a községveze­tőt egy helyi férfi.

– Nincs bent, ebédel, délután ügyet intéz, megy Almásra. Tudja, itt, Szőlősön nincs ügyintézés – zárták rövidre érdeklődés­ünket a polgármest­eri titkárságn­ál.

– Ilyen feszültség még sosem volt itt, mint most. A stílusa is ilyen: fenyegetőz­ik, lejárat, ahol lehet, bunkónak, köcsögnek nevez minket. Semmi rosszat nem akarunk neki, csak takarodjon el innen a francba – tette még hozzá lapunknak Molnár Zsolt, jelezve, nem szeretnék, ha Szarvas Róbert újrainduln­a a választáso­n. szavakkal reagált

A falu első embere állítólag azzal védekezett, hogy az alpolgárme­ster aláírt neki egy bérleti szerződést, vagyis szerinte teljesen jogosan lakik a rendelőben. Csakhogy Berencsi Zoltánnak fogalma sincs, hogy került a papírra az aláírása.

A gyanús fordulat ellenére a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitány­ság azt közölte lapunkkal, hogy „az esettel kapcsolatb­an nem érkezett feljelenté­s a rendőrségh­ez”. Ezenkívül kerestük a kormányhiv­atalt, a bácsalmási körjegyzőt is, milyen eszközeik maradtak a helyzet rendezésér­e, de választ nem kaptunk.

 ?? ?? Két éve itt lakik
A polgármest­er nem orvos, felszólíto­tták, hogy költözzön ki, de ő nem hajlandó erre
Két éve itt lakik A polgármest­er nem orvos, felszólíto­tták, hogy költözzön ki, de ő nem hajlandó erre
 ?? ?? „Takarodjon el”
Szarvas Róbertre haragszana­k a képviselők, egyikük egyenesen azt üzente neki: „Takarodjon el innen a francba”
„Takarodjon el” Szarvas Róbertre haragszana­k a képviselők, egyikük egyenesen azt üzente neki: „Takarodjon el innen a francba”
 ?? ??
 ?? ?? Borította a bilit
A furcsa ügyről Hadházy Ákos videóban számolt be, a polgármest­er keresetlen
Borította a bilit A furcsa ügyről Hadházy Ákos videóban számolt be, a polgármest­er keresetlen

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary