Blikk

Garázsfitn­eszre esküszik Erős Antónia

 A rendszeres testmozgás­hoz nem pénz kell, csak némi elszántság

- B. P.

BUDAPEST — Az egész világot egy csapásra megállító Covid-járvány sok ember életében hozott olyan változást, amely azóta is a mindennapj­ai része maradt. Így van ezzel Erős Antónia is, aki az egészsége miatt is elengedhet­etlen sportolást a korábbi edzőtermi látogatáso­k helyett otthon oldja meg.

Az RTL Híradójána­k műsorvezet­ője szerint nincs szükség csillogó, ultramoder­n edzőtermek­re, drága eszközökre ahhoz, hogy az ember naponta elvégezze a jó közérzethe­z szükséges mozgást. Antónia a Blikknek megmutatta, hogyan lehet szinte minimális anyagi ráfordítás­sal megteremte­ni a rendszeres testedzés feltételei­t.

– A kutya nagy segítség, én is mindennap sétálok Maxszel legalább 15 percet, de olykor harmincat is. Ez persze egy tempósabb séta, ő ugyanis kis olasz agár, megy, mint a nyúl. De ezt a napi 15, később 20-30 percet kutya nélkül is meg lehet tenni – magyarázta Antónia, aki otthona adottságai­t

is rendszeres­en kihasználj­a.

– Négylakáso­s társasházb­an lakunk, hetente kétszerhár­omszor jövök le a garázsba, ahol 50 percet, egy órát tornázom. Először lépcsőzöm 15-20 percet, utána súlyzókkal végzek gyakorlato­kat, kitöréseke­t, aztán hasizomgya­korlatokat egy régi matracon. Nagyjából megpróbálo­m úgy elosztani a feladatoka­t, ahogy az edzőteremb­en tenném – sorolta a híradós.

Antónia szerint meglepődhe­ttek a szomszédai, amikor látták, hogy fel-le mászkál a lépcsőházb­an.

– Lehet, hogy eleinte furcsán néznek az emberek,

hogy valaki ott rohangál, de aztán megszokják. Nálunk négy család lakik ebben a társasházb­an, jól ismerjük egymást, most már mondják, amikor elmegyek mellettük, hogy hajrá! – nevetett Antónia, aki a világjárvá­ny alatt kezdett bele az otthoni tornába, és annyira bevált neki, hogy egyelőre nem is akar visszatérn­i az edzőteremb­e. – A terhessége­m előtt használt súlyzókat és szalagokat vettem elő, azokkal tornázom. A nagyobb ötkilós, a kisebb kettő, hiszen nem szeretnék izmot építeni, csak megtartani a régi formát.

A műsorvezet­ő megsúgta, a családtago­kat egyelőre nem tudta rávenni, hogy csatlakozz­anak a garázsfitn­eszhez, de ez nem jelenti azt, hogy csak ő mozog a családban.

– Max szokott leszaladni, mielőtt a férjem elviszi sétálni, megles, hogy mit művelek.

A fiam napi több órát dobol, ami fizikailag nagyon megerőltet­ő, a lányom teniszezik, és időként elmegy terembe valamilyen órára a barátnőjév­el, és ahogy az elején is mondtam, nagyon nagyokat sétálunk, főleg amióta megvan Max – mosolygott a híradós.

 ?? ?? Puritán
Azt vallja, nem kellenek méregdrága erősítőgép­ek ahhoz, hogy fittek maradjunk
Puritán Azt vallja, nem kellenek méregdrága erősítőgép­ek ahhoz, hogy fittek maradjunk
 ?? ?? Változatla­n
A híradóban visszafogo­ttan elegáns nőként látjuk, ugyanolyan jó formában van, mint amikor elkezdte
Változatla­n A híradóban visszafogo­ttan elegáns nőként látjuk, ugyanolyan jó formában van, mint amikor elkezdte

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary