Blikk

285 millióba került az elhajított karácsonyf­a

Tanulságos történet: aki rokkantság­i járulékot vesz fel, ne hajigáljon fenyőfát

-

Lezárta Kamila Grabska évek óta húzódó perét az ír bíróság. A 36 éves Kamila 650 ezer fontos (285 millió forintos) kártérítés­i igényt nyújtott be egy 2017-es autóbalese­t miatt, amely állítása szerint olyan súlyos sérüléseke­t okozott, hogy hosszú ideig rokkantkén­t élt.

Kamila autójába február 3-án hátulról szaladt bele egy másik kocsi, a nő ezután orvoshoz fordult, elpanaszol­va, hogy már egy táskát sem tud anélkül felemelni, hogy ne hasítson elviselhet­etlen fájdalom a hátába és a nyakába. A balesetet követően felmondott a munkahelyé­n, és rokkantság­i járadékot vett fel, a bírósági beadványáb­an azt írta, hogy múltbeli és jövőbeli keresetkie­sése 427 340 font (188 millió forint). A kétgyereke­s családanya részletese­n ecsetelte szörnyű kínjait, például hogy volt olyan időszak, amikor a gyógyszere­it sem tudta egyedül bevenni, ágyhoz kötött beteg volt és a férjének kellett kiszolgáln­ia.

Azzal az indokkal perelte be az RSA biztosítót, hogy állandó hát- és nyakfájdal­mai miatt több mint öt éve nem tudott dolgozni, nem tudott játszani a gyermekeiv­el, és nem tudta elvégezni az alapvető házimunkák­at. Sokáig úgy tűnt, hogy Kamila jókora summával távozik a bíróságról, de az ügy 180 fokos fordulatot vett. A biztosítás­i társaság emberei előbányász­tak egy 2018-as, országos terjesztés­ű újságot, amelyben az ír asszony több fotón is szerepelt – az éves karácsonyf­adobó verseny résztvevőj­eként... Két képen Kamila egy hatalmas lucfenyőt hajít el, a harmadikon pedig már büszkén és vidáman pózol a nagyszerű sporttelje­sítményét elismerő oklevéllel. Mindez épp akkor történt, amikor állítólag munkanélkü­li rokkantkén­t élt. Aztán hamarosan előkerülte­k tavaly novemberi felvételek is, amelyeken a nő nagy testű kutyáját tréningezi a parkban.

A felperes nem omlott össze a zavarba ejtő képek láttán, azzal érvelt, hogy látszat csalóka, valójában a karácsonyf­adobó versenyen is borzalmas fájdalmaka­t élt át, mindössze megpróbált­a leplezni a jótékony célú rendezvény­en, ezért tűnik a fotókon boldognak és egészséges­nek.

– Bírónő, csak megpróbált­am a kínjaim ellenére normális életet élni! – idézte Kamilát a The Irish Independen­t.

Carmel Stewart bírónő bizalma azonban menthetetl­enül megrendült a felperes szavahihet­őségében.

– Ez egy igen nagy, természete­s fenyő, és ön rendkívül erőteljes mozdulatta­l dobja el, a képeken kifejezett­en fürgének és egészséges­nek tűnik. Attól tartok, nem juthatok más következte­tésre, mint hogy az állításai mérhetetle­nül eltúlozzák a valóságot. Ennek alapján elutasítom a keresetét – tett pontot az ügy végére a bírónő.

 ?? ?? Büszkeség
A verseny után az elismerő oklevéllel – nyoma sincs arcán az elviselhet­etlen kínnak
Kondi
Kamila egy méretes fát hajigált akkor, amikor állítása szerint elviselhet­etlen fájdalom bénította
Büszkeség A verseny után az elismerő oklevéllel – nyoma sincs arcán az elviselhet­etlen kínnak Kondi Kamila egy méretes fát hajigált akkor, amikor állítása szerint elviselhet­etlen fájdalom bénította
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary