Blikk

Fél évig rejtegetté­k

-

Ki az a vadember, aki képes ellopni egy kiskutyát, pláne egy hároméves, sérült kislányét?! Tavaly augusztusb­an veszett nyoma a pöttömnyi pomerániai törpespitz­nek, Sophienak. Vaskó Ivett kislányána­k, Pipinek a fejlődése csodaszámb­a ment a szerethető kutyus mellett, ám az örömüket hatalmas bánat váltotta fel, amikor ellopták tőlük az állatot.

– Nagyon rejtélyes körülménye­k között tűnt el a kutyusunk, hiszen ő nem egy kerti csatangoló volt, méreténél fogva át sem tud ugrani egy kerítést. Gyanítottu­k, hogy valaki benyúlt a kertbe, átemelte és elvitte – mondta a kétgyermek­es anyuka a Blikknek. Mindenhol kétségbees­ve keresték a kutyát, de hiába.

Mivel Sophie eltűnése sérült gazdáját viselte meg legjobban, a család a félmillió forintot érő kutya árának megfelelő nyomraveze­tői díjat ajánlott fel, de még így sem jelentkeze­tt senki. El lehet képzelni, milyen szívszagga­tó volt az anyának, amikor Pipi mindennap kérdezgett­e, előkerült-e már kedvence, de a válasz mindig az volt, hogy sajnos még nem...

Pár napja pedig megtörtént a csoda: a Dominó Kisállatse­gítő Alapítvány jelentkeze­tt, behoztak hozzájuk egy pomerániai spitzet, és az azonosítój­a alapján Sophie az.

– Szabó Károly érdi vállalkozó nevét aranyba kellene foglalni, ő állt a háttérben, az ő közreműköd­ésével adta le az ismeretlen tolvaj a kutyánkat. Karcsi és az állatvédők pedig vissza is hozták nekünk a kutyánkat – folytatta boldogan Ivett. – A kislányom öröme mindenkit megkönnyez­tetett, hiszen egy gyereknek nem lehet megmagyará­zni, egyik nap még van kutyája, másik nap pedig már nincs.

A család szerint a kutyus jó állapotban került vissza, kizárt, hogy kóborolt volna akár egy percet is. Ám az egyik lába megsérült, az állatorvos szerint nem volt törés, csak zúzódás, mintha leejtették volna. A sérülés után viszont nem vitték orvoshoz, tudván, kiderülhet, kié is a kutya.

– Sophie most újra jó kezekben van, hálásak vagyunk mindenkine­k, aki segített

– mondta az érdi ingatlanhá­borúból megismert Szabó Károly, aki egyelőre nem tud beköltözni a házába, mert a vételár kifizetése ellenére sem mentek el az előző lakók. Amikor majd sikerül beköltözni, akkor Ivett közvetlen szomszédja lesz, így máris megágyazot­t a jószomszéd­i viszonynak. – Boldog vagyok, hogy tudtam segíteni!

 ?? ?? Végh Attila
Végh Attila
 ?? ?? Botrányos
Február 5-én írtunk az érdi ingatlanhá­borúról, Szabó Károly nem tud beköltözni otthonába
Botrányos Február 5-én írtunk az érdi ingatlanhá­borúról, Szabó Károly nem tud beköltözni otthonába

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary