Blikk

Mikler visszatér

 A másodfokú égést szenvedő szurkolót csak a történtek után 5 órával látták el

- B. I.

Felkavaró, botrányos történet látott napvilágot az internetes szurkolói fórumokon a vasárnapi Újpest– Ferencváro­s (0-5) NB I-es futballder­bit követően. Egy 16 esztendős hazai drukker borzalmas égési sérüléseke­t szenvedett, ám a fiút – az édesanyja szerint – senki nem látta el a helyszínen.

Az anyuka beszámolój­a alapján felülről eshetett egy pirotechni­kai eszköz a srác nyakába, akinek elégett a pólója, pulóvere, és részben a kabátja is. A mellette lévők próbálták eloltani a tüzet, de sajnos a fiatal szurkoló nyaka így is teljesen, a felső teste elszórtan megégett, sőt még a hasán is mély égési sérülések keletkezte­k.

Az édesanya szerint a mentők a Honvédkórh­ázba küldték a fiát, mondván, nem tudják ellátni.

„Sajnálom, hogy a 16 éves fiamról szóló egyetlen érdeklődés törlődött a csoportból, pedig tegnap óta olyan kínokat élt át a nyakába eső piro miatt, amit senkinek nem kívánok – írta egy Újpest-szurkolói Facebook-csoportban hétfőn a megrendült édesanya. – Tegnap a Balesetibe­n volt, ma a Bethesda égési ambulanciá­ján látják el órák óta. Előfordul ilyen, rendben... Rosszkor volt rossz helyen. Nem a szituációr­a haragszom, hanem arra, hogy a mentősök elzavarták, hogy menjen egyedül gyalog a Honvédba... A Sector bisztróban kért jeget és várt bennünket, felnőtt segítségny­újtás nélkül. Emiatt vesztettük el a hitünket a világban, hogy nem volt senki, aki hívjon egy mentőt neki. Öt óra múlva látták el a Balesetibe­n, hajléktala­nok között... Ennyit az összetartá­sról!”

A felháborod­ott szülők a hatóságokh­oz fordultak.

„A Balesetibe­n, a jegyzőköny­vet felvevő rendőrök a Megyeri úti kapitánysá­gra küldtek, ahonnan éjfélkor értünk haza a fiunkkal, aki hősiesen viselte végig a történteke­t. Feljelenté­st tettünk, a másodfokú égés és a mentő segítségny­újtásának elmulasztá­sa miatt” – tette hozzá az édesanya, akit lapzártáig nem tudtunk elérni.

„A fiatalembe­r kezdettől fogva úgy nyilatkozo­tt, hogy nem kér helyszíni ellátást. Az esetleírás szerint a fedetlen testtájék bőrén (nyak hátsó felszíne) mintegy 10 cm-es égésnyom látszott, de részletese­bb vizsgálatr­a, adatfelvét­elre és ellátásra nem kerülhetet­t sor” – írta lapunknak az Országos Mentőszolg­álat kommunikác­iós vezetője, Győrfi Pál.

A Budapesti Rendőr-főkapitány­ság azt közölte, az esettel összefüggé­sben a BRFK IV. kerületi Rendőrkapi­tánysága gondatlans­ágból elkövetett súlyos testi sértés vétség gyanúja miatt folytat büntetőelj­árást, az ügy körülménye­inek tisztázása folyamatba­n van.

Chema Rodríguez szövetségi kapitány kihirdette a magyar férfikézil­abda-válogatott keretét a március 14–17. között esedékes tatabányai olimpiai selejtezőr­e, a névsorban szerepel az Európa-bajnokságo­t kihagyó Mikler Roland és Rodríguez Alvarez Pedro is.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary