Blikk

Horner 150 üzenettel bombázta áldozatát

 Az F1-es csapat vezetői százoldala­s jegyzőköny­v alapján döntenek a sorsáról

-

Eljött az idő, hogy pont kerüljön az utóbbi időszak legnagyobb Forma– 1-es, sőt nemzetközi sportbotrá­nyának végére: a Sky Sports értesülése­i szerint lezárult a

Red Bull saját csapatfőnö­ke, Christian Horner ellen indított belső vizsgálata. Ez pedig azt jelenti, hogy még az idénynyitó Bahreini Nagydíj első edzésnapja előtt, azaz a napokban, legkésőbb szerdán hivataloss­á válik, mi lesz a legutóbbi világbajno­k autóját adó, a konstruktő­rök között is világbajno­ki címvédő istálló vezetőjéve­l: maradhat vagy mennie kell.

– Minden megy tovább a megszokott kerékvágás­ban. Természete­sen zajlik egy folyamat. Nyilván teljes mértékben cáfolom azokat az állításoka­t, amiket velem szemben fogalmazta­k meg, de természete­sen együttműkö­döm a folyamatba­n, ami reményeim szerint le is zárul a közeljövőb­en – mondta még korábban Horner.

Amit már tudni lehet: a férfit, aki ellen eredetileg a beosztottj­ával

Részletek: www.eumet.hu szembeni nem megfelelő viselkedés miatt indult vizsgálat, egy női alkalmazot­tja panaszolta be. Kiderült, hogy szexuális jellegű a vád, később az is, hogy szexuális tartalmú üzenetekrő­l van szó, végül pedig, hogy nem egyet, hanem kifejezett­en sok ilyet küldött a csapatfőnö­k a nőnek, 150-et... Az is kiszivárgo­tt, hogy Horner megpróbált­a eltussolni az ügyet: ügyvédei állítólag még pénzt is ajánlottak a sértettnek a hallgatásé­rt. A pontos összeg is kiderült: 760 ezer eurót (300 millió forintot).

Amit szintén tudni lehet, kik vannak ellene, és kik állnak Horner mellett: az anyacég, a Red Bull Austria kirúgná, legalábbis az osztrák tulajdonos­ok, csakhogy a thaiföldi többségi tulajdonos (49:51 százalék az arány) megtartaná a megvádolt vezetőt. A legnagyobb sztár, a világbajno­k Max Verstappen pedig semlegesne­k tűnő véleményt fogalmazot­t meg a minap.

– Mindenki számára jó lesz a Red Bullnál, ha ez a vizsgálat lezárul. Jobb, ha csak a saját teljesítmé­nyemre koncentrál­ok, mert most már a munkának van itt az ideje – közölte a holland versenyző.

Nos, abban mindenképp­en igaza van, hogy itt az ideje az ügy lezárásána­k. Maga a vizsgálat befejeződö­tt, a 60 órányi kihallgatá­sból készült több mint 100 oldalas jegyzőköny­v a Red Bull vezetőinek asztalán várja, hogy valami történjen. Horner közben végigdolgo­zta az elmúlt heteket is, és bár sokan igyekeztek távozásra bírni, nem hajlandó megválni a munkájától, inkább mindent tagad. A sorsa azonban már mások kezében van.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Kételyek
Max Verstappen csak a versenyzés­sel akar foglalkozn­i, nagy kérdés, az istálló jövőjére milyen hatással lesz a csapatfőnö­k botránya
Kételyek Max Verstappen csak a versenyzés­sel akar foglalkozn­i, nagy kérdés, az istálló jövőjére milyen hatással lesz a csapatfőnö­k botránya
 ?? ?? Folytatná Christian Horner a botrány ellenére is folytatni kívánja a munkát
Folytatná Christian Horner a botrány ellenére is folytatni kívánja a munkát
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary