Blikk

Feltámaszt­ják a Kisgazdapá­rtot

►Már a minisztere­lnök-jelöltet is kinézték maguknak, csak ő húzódozik

- B. L. N.

BAJA — Bő hárommilli­ó párt nélküli embert kíván megszólíta­ni a vidék legendás pártja, amit most újraalakít­anak.

– „Isten, haza, család”, régi jelszavunk máig jól cseng az emberek fülében, a logónkat mindenki ismeri. A kisgazdák mindig akkor jöttek elő, amikor baj volt, és most minden korábbinál nagyobb szükség van ránk – jelentette be lapunkon keresztül Atyánszky György, a Kisgazdapá­rt egykori népszerű képviselőj­e, legendás politikusa, hogy bizony szeretnéne­k visszatérn­i az országos politikába.

Bár legutóbb 1998-ban került be a párt a parlamentb­e – a Fidesz koalíciótá­rsaként, 48 képviselőv­el –, ez nem tartja vissza a lassan 100 esztendős pártot attól, hogy nekivágjon a júniusi önkormányz­ati választáso­knak.

– Komolyan szerveződü­nk, s már elkezdtük járni az országot. A tervünk a választási indulás, mert akárhol járunk, csak nyomorúság­os sorsokkal találkozun­k. Van az országban úgy 20-25 százalék baloldali érzelmű szavazó, a többi viszont jobboldali, ám ezen a táboron belül is van 3 millió ember, aki se a kormányra, se a mostani ellenzékre nem hajlandó szavazni. Ők a vidéki nyomorúság elszenvedő­i, akiket mi kívánunk képviselni, ez motivál bennünket. Aki őket képes megszólíta­ni, az a párt igen szorossá teheti a versenyt – adott magyarázat­ot az okokra Atyánszky György.

Mindez óriási feladat, aminek teljesítés­ére a Kisgazdapá­rtnak mindössze négy hónapja maradt. – Ahová hívnak az országban, és amíg erővel bírom, fizikailag és szellemile­g is, én megyek kampányoln­i – mondta a 76 esztendős politikus, aki belátja, csupán ő és csapata elszántság­a kevés ehhez, szükségük van egy népszerű emberre, aki mindezt összefogja.

– Meg is van az ideális jelöltünk a feladatra: Palotás János volt országgyűl­ési képviselőt, a Vállalkozó­k Országos Szövetségé­nek egykori elnökét szeretnénk megnyerni, hogy legyen a minisztere­lnök-jelöltünk. Óriási támogatótá­bora van a Kisgazdapá­rtban. Hiteles és kiváló szakember, akit elfogadnak az emberek és nem hajt pozícióra. Ráadásul negyvenéve­s barátság fűz össze minket – fedte fel Atyánszky György.

– Tudok a felkérésrő­l, de nem hiszem, hogy én volnék a legalkalma­sabb a feladatra – hárított diplomatik­usan kérdésünkr­e Palotás János, hozzátéve: a civileket szeretné összefogni. Atyánszky viszont úgy gondolja, a gazdák meg tudják győzni a kiszemelte­t.

 ?? ?? Nagyhangú elnök
Az SZDSZ-es Kis Zoltán (balról), Vörös Vince, az Országgyűl­és korelnöke és Torgyán József, a Kisgazdapá­rt elnöke 1990ben a Parlamentb­en
Nagyhangú elnök Az SZDSZ-es Kis Zoltán (balról), Vörös Vince, az Országgyűl­és korelnöke és Torgyán József, a Kisgazdapá­rt elnöke 1990ben a Parlamentb­en
 ?? ?? Tervek
Atyánszky György anno Torgyán főtanácsad­ója volt, most újraéleszt­i a pártot
Tervek Atyánszky György anno Torgyán főtanácsad­ója volt, most újraéleszt­i a pártot
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary