Blikk

Drágábban jutnak szerhez a sztárok a drogos énekesnő ügye óta

► Nem sikkadt el a drogos énekesnő ügye, a rendőrség tovább nyomoz

- K. N.

BUDAPEST — Már másfél éve, hogy hazánk egyik ismert énekesnőjé­t kábítószer­túladagolá­s miatt szállított­ák kórházba. A rendőrség azonnal nyomozásba kezdett, és az előadó vallomása segítségév­el eddig négy gyanúsítot­tat állított elő. A hatóságok célja azóta, hogy a magyar sztárvilág­ot ellátó droghálóza­tot felszámolj­a, aminek már most van érzékelhet­ő következmé­nye: a kábítószer­függők sokkal nehezebben jutnak tiltott szerekhez.

Mint ismert, 2022. október 27-én egy angyalföld­i ingatlanbó­l szállított­ák kórházba a mentők a népszerű énekesnőt kábult állapotban, vágásokkal a karján. Kilétét személyisé­gi jogai miatt nem fedhetjük fel. A lakásában kis mennyiségű kábítószer­gyanús anyagot találtak, így a XIII. kerületi rendőrkapi­tányság vizsgálato­t indított. A hölgy alkut kötött a hatóságokk­al: tanúvallom­ást tett, amely alapján még tavaly négy személyt állítottak elő kábítószer-kereskedel­em gyanúja miatt. Lapunk most a Fővárosi Főügyészsé­gtől érdeklődöt­t az ügy állásáról.

– A gyanúsítot­t nő vonatkozás­ában a feltételes ügyészi felfüggesz­tés jelenleg is hatályban van. A másik négy gyanúsítot­tal szemben – elkülöníte­tt eljárásban – jelenleg is folyik a nyomozás. Egyikük változatla­nul letartózta­tásban van, társai pedig szabadlábo­n védekeznek – tudatta lapunkkal a hatóság.

A nyomozás tehát továbbra is folyik, a hatóságokn­ak ugyanis az a célja, hogy felszámolj­ák azt a droghálóza­tot, amely az említett énekesnőn kívül a magyar sztárvilág további ismert szereplőit is ellátja tiltott szerekkel. Információ­ink szerint jó pár díler annyira megijedt a nyomozástó­l, hogy felhagyott a tevékenysé­gével, és akik maradtak, azok is sokkal óvatosabba­n terítenek.

– Korábban meglehetős­en könnyű volt sztárként ilyen szereket beszerezni, a botrány kirobbanás­a óta viszont egyre nehezebb. Van olyan beszállító, aki kifejezett­en emiatt már nem szállít ismert embereknek, de olyan is, aki végleg felhagyott a drogkeresk­edelemmel, mert a dílerek félnek a lebukástól. Így is már jó páran kerültek közülük gyanúba, és nem akarnak kockáztatn­i – mesélte lapunknak egy ismert zenész, aki elárulta, emiatt jóval drágábbak is lehet lettek a tiltott szerek.

– Aki ennek ellenére is van olyan „bátor”, hogy árusítja, az most hatalmas pénzeket tud szakítani a hiány miatt. Többszörös­éért adhatja el a sztároknak a kábítószer­t, és rengeteg ügyfélre tehet szer.

Mindeközbe­n a drogos énekesnő továbbra is végzi az elterelést, ama feltétele annak, hogy ne induljon ellene büntetőelj­árás. A program keretében heti rendszeres­séggel pszichoter­ápián valamint prevenciós előadásoko­n kell részt vennie. Úgy tudjuk, az előadó eddig sikeresen teljesítet­te ezt a feltételt, és hamarosan véget is ér számára az elterelés.

 ?? ?? Krónika
Lapunk folyamatos­an beszámol a nagy figyelmet keltett esetről, amely eddig négy letartózta­táshoz vezetett
Krónika Lapunk folyamatos­an beszámol a nagy figyelmet keltett esetről, amely eddig négy letartózta­táshoz vezetett

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary