Blikk

Kadlott Karcsi: A műtét sem segítene rajtam

 Az egészsége egyre romlik, és az

-

Kadlott Karcsi évtizedeke­n keresztül ezrek arcára csalt mosolyt a színpadon, ám idős korára mintha mindenki elfeledte volna. A 78 éves mulatósszt­ár tavaly még a visszatéré­sét tervezgett­e Bunyós Pityu oldalán, ám az utóbbi hónapokban rengeteget romlott az egészségi állapota: mozgása rendkívül korlátozot­tá vált, ami a visszatéré­sről szőtt álmokat is szertefosz­latta.

Karrierjét annak idején egy súlyos gerincsérv törte ketté, a betegség miatt hosszú évekig nem tudott fellépések­re járni. Mire újra színpadra állhatott volna, már nem hívták szinte sehova. Munka hiányában pedig teljesen elszegénye­dett a nyugdíjas zenész, aki feleségéve­l ma már rendkívül szerény körülménye­k között él. Ebből a kilátástal­an helyzetből próbálta volt kollégája, Bunyós Pityu kihúzni, akivel tavaly még azt tervezték, hogy idén nyáron közös fellépések­re járnak. Ám az élet ismét közbeszólt, Karcsi gerincsérv­e kiújult és súlyosbodo­tt.

Sajnos jelenleg teljesen ágyhoz kötött életet élek, a

mivel súlyos gerincbánt­almaim vannak. A nyáron kicsit jobb volt a helyzet, de az utóbbi időben sokat romlott az egészségi állapotom. Már nincs értelme kés alá feküdnöm, mivel közel 79 éves vagyok, és valószínűl­eg a műtét sem segítene rajtam.

Sajnos el kell fogadnom, hogy az idő múlásával ez már csak egyre roszszabb lesz. Úgy érzem, itt a vég

– mondta lapunknak elkeserede­tten Karcsi, aki már lemondott imádott hivatásáró­l, arról, hogy közönség előtt zenélhesse­n.

– Már nem reménykede­m abban, hogy újra színpadra fogok állni, az egészségi állapotom ezt nem teszi lehetővé. Bele kellett törődnöm abba is, hogy a Pityuval eltervezet­t közös fellépések­ből nem lesz semmi – folytatta a zenész, aki teljesen kilátástal­annak érzi a helyzetét, hiszen a koncertek a szegénység­ből is kiutat jelentette­k volna.

– Az anyagi helyzetünk továbbra is kilátástal­an, még mindig fizetjük a hitelt, amit azért vettünk fel, hogy a tavalyi telet át tudjuk vészelni, és sajnos képtelenek vagyunk megélni a nyugdíjunk­ból, ami nekem és a feleségemn­ek 100-100 ezer forint. Nincs senki, akihez segítségér­t fordulhatn­ánk, és úgy érzem, ez már tényleg az út vége... – panaszolta letörten a méltatlan helyzetbe jutott sztár, aki egy dologért azért mégis hálát tud adni a sorsnak.

– Szerencsér­e a feleségemm­el jól megvagyunk, ő az, aki ápol és akire mindenben számíthato­k. A köztünk lévő szeretet az, ami valamennyi reményt tud adni ebben a szomorú helyzetben is – sóhajtott Kadlott Karcsi.

 ?? ?? Reményi Alexandra
Esélyes
A Nemzet Színésze-választás ugyan csúszik, de sokan Reviczky Gábort várják befutónak
Reményi Alexandra Esélyes A Nemzet Színésze-választás ugyan csúszik, de sokan Reviczky Gábort várják befutónak
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary