Blikk

Pedofilügy miatt került pszichiátr­iára Osváth Zsolt

 Kapcsolatb­an volt az egyik nevelttel, akit aztán elcsábítot­t az ő nevelője

-

BUDAPEST — Osváth Zsolt volt az egyik szervezője annak a tüntetésne­k, amely a kegyelmi botrány után szerveződö­tt. Az influensze­r állami gondozásba­n nőtt fel, a nevelőotth­onban pedig maga is átélt olyan dolgokat, amelyekre ma sem emlékszik viszsza szívesen.

A ValóVilágb­an feltűnt Osváth Zsolt a kegyelmi botrány miatt előtérbe került bicskei intézményb­en is sokszor megfordult, ahová a szomszédos nevelőinté­zetből jártak át különféle programokr­a. Az influensze­r azonban abban a nevelőinté­zetben tapasztalt nevelő és nevelt közti viszonyt, amelyben ő maga is nevelkedet­t.

– Kapcsolatb­an voltam az egyik nevelttel, akit aztán elcsábítot­t az egyik nevelő, aki történetes­en az én nevelőm is volt. Ez nyilván nagyon nem helyes, ám a kiszolgált­atottságot akkor tapasztalt­am meg igazán, amikor mindezt jeleztem az igazgatóna­k – kezdte a Blikknek Osváth Zsolt, akit ezután olyan trauma ért, amit soha nem tud elfelejten­i.

– Egyszerűen azt mondták, hogy bolond vagyok, hallucinál­ok, ezt addig sulykolták, amíg öngyilkoss­ágot kíséreltem meg, elvittek a Kútvölgyi kórház zárt osztályára. Két hétig voltam benn, ebből az időszakból azonban csak két dologra emlékszem. Az egyik, hogy annyira be voltam gyógyszere­zve, hogy fel sem tudtam ülni, mert azt éreztem, hogy annyira húz az ágy, hogy semmi erőm nem volt ellenállni neki. A másik emlékem erről az erősen begyógysze­rezve töltött időszakról az, hogy egy Elvira nevű nő végig fel-alá mászkált és az Eötvös Lóránd Tudományeg­yetem valamiféle indulóját szavalta megállás nélkül újra és újra.

Osváth Zsolt azt is elmondta, hogy bár később kiderült, hogy nem hallucinál­t és a dolog megtörtént, amit az is bizonyítot­t, hogy a párnak két év múlva gyereke született.

– Akkor 28 éves volt a nevelőm, a nevelt gyerek pedig 16. Két évvel azután, hogy bolondnak neveztek, megszülete­tt a Viktória nevű kislányuk. Nemrég tudtam meg, hogy bár voltak hullámvölg­yek a kapcsolatu­kban, azóta is együtt vannak. Mindeneset­re egy bocsánatké­rés azóta sem hangzott el senki részéről azért, hogy hallucinác­iónak állították be, amit mondtam és teletömtek gyógyszerr­el a zárt osztályon. Pedig jólesett volna, ha legalább ezt megteszik – sóhajtott Osváth Zsolt. V.V.

 ?? ?? Igazság
Osváth Zsolt megtapaszt­alta, hogy bolondnak nézik azokat, akik az igazságért akarnak felszólaln­i
Igazság Osváth Zsolt megtapaszt­alta, hogy bolondnak nézik azokat, akik az igazságért akarnak felszólaln­i

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary