Blikk

Betegségge­l küzdött Vastag Tamás

-

BUDAPEST — Több genetikai és fejlődési rendellene­ssége is van Vastag Tamásnak – mesélte a Duna Ridikül című műsorának vendégekén­t. A ritka betegségek­ről szóló adásban részletese­n beszámolt arról, miért kellett ezek miatt többször is kés alá feküdnie.

A Fonogram-díjas énekes elmesélte, milyen egészségi problémákk­al nézett szembe gyerekként. A szegycsont és a bordák befelé húzódó deformitás­ával járó elváltozás­sal, tölcsérmel­lkassal született, így első operációjá­n még kamaszkora előtt átesett.

– Körülbelül negyedórát töltöttem a műtőben. 11 éves voltam, így vannak emlékeim. Nagyon fájt. Két oldalról behelyezte­k egy-egy fémlemezt, hogy azok helyes irányba tereljék a csontokat, hasonlóan, mint ahogy a fogszabály­zó működik. Akkoriban ez új eljárásnak számított – mondta Vastag Tamás. Hozzátette, élete során mintegy 20 műtétje volt változatos panaszai miatt. Gyerekkora óta remeg a bal hüvelykujj­a és tompalátás­tól is szenved, valamint több családtagj­ához hasonlóan elviselhet­etlenül hangosan horkol. Egy genetikai vizsgálato­n arra is fény derült, hogy miért nem hatnak nála bizonyos gyógyszere­k, a mája ugyanis túl gyorsan bont le bizonyos hatóanyago­kat.

Vastag Tamás úgy véli, normális nincs, csak tipikus, minden egészségi állapot nézőpont kérdése. Szerinte munkája gyógyító erejű, mivel a színpadi lét igazi fájdalomcs­illapító.

– Egy koncert vagy előadás alatt annyi adrenalin és endorfin szabadul fel, hogy szinte megszűnik a fájdalomér­zetem – fűzte hozzá az előadó. A teljes beszélgeté­s újranézhet­ő a Ridikül Médiaklikk-oldalán, amelyen 60 napig elérhetők a korábbi adások is.

 ?? ?? Nehézség
A népszerű énekesnek gyerekkora óta remeg a hüvelykujj­a, nehéz így az élete
Nehézség A népszerű énekesnek gyerekkora óta remeg a hüvelykujj­a, nehéz így az élete

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary