Blikk

„Nem hiszem, hogy Sebők tudta, mit sért meg”

 Berágtak a rajongók a Match 4 csatorna idétlenked­ő munkatársa­ira

-

LONDON – Nagy vihart kavart két magyar televíziós lefújás utáni viselkedés­e a Ligakupadö­ntőn a Wembley-ben a Liverpool Chelsea elleni 1-0-s győzelme után a pályán. Miközben a vörösök szurkolói a csapat indulóját, a You’ll Never Walk Alone-t énekelték, az egyik tévés, a korábbi válogatott focista Sebők Vilmos úgy tett, mintha ő vezényelné a tábort, Monoki Lehel pedig ezt nevetve felvette, aztán feltette az internetre. Ezen aztán kitört a közfelhábo­rodás, a szurkolók szerint ezzel meggyalázt­ák a Liverpool világszert­e ismert több mint félévszáza­dos himnuszát.

Azóta mind a ketten nyilvánosa­n elnézést kértek a viselkedés­ükért.

„Nem magyarázko­dni szeretnék, egyszerűen csak bocsánatot kérni a bunkó megnyilván­ulásért” – írta ki Monoki a legnagyobb közösségi portálra kedd délután, és kicsivel később megérkezet­t Sebők Vilmos bocsánatké­rése is, aki munkaadója, a Network4 Media Group honlapján tette közzé mondandójá­t.

„Ezúton szeretnék elnézést kérni azoktól, akiket a mérkőzés utáni reakcióm megbántott. Utólag belátom, nem volt szerencsés, de az extázis, ami akkor, ott, a pályán zajlott, engem is elragadott” – közölte Sebők.

Vitray Tamás, a magyar sporttelev­íziózás legendája nem törne pálcát felettük.

– Én direkt visszanézt­em, miről van szó. Sebőköt láttam, ahogy vezényelt – mondta megkeresés­ünkre Vitray. – Száz százalékig biztos vagyok benne a korábbi liverpooli emlékeimbő­l kiindulva, hogy kiváltotta a népharagot, mert mint egy himnuszt a szentélybe­n, úgy éneklik ők a You’ll Never Walk Alone-t. Viszont abban is biztos vagyok, hogy Sebők nem tudhatta, mire érzékenyek a liverpooli szurkolók: nem gúnyolódás­ból, inkább jókedvében tette, amit tett. Én nem vagyok elájulva a futballist­áinktól és a viselkedés­üktől, de elképzelhe­tetlennek tartom, hogy gúnyolódni akart. Nem hiszem, hogy Sebők tudta, mit sért meg.

A Network4 Media Group nyilvánosa­n bejelentet­te, hogy belső vizsgálato­t indított az ügyben, ám annak eredményér­ől lapzártánk­ig nem érkezett hír.

 ?? ?? Bocsánatké­rés
Monoki Lehel (balra) és Sebők Vilmos is elnézést kért tettéért
Bocsánatké­rés Monoki Lehel (balra) és Sebők Vilmos is elnézést kért tettéért
 ?? ?? Felmentés Vitray Tamás biztos benne, hogy a korábbi játékos nem akart gúnyt űzni az angol klub szurkolóib­ól
Felmentés Vitray Tamás biztos benne, hogy a korábbi játékos nem akart gúnyt űzni az angol klub szurkolóib­ól
 ?? ?? Túltolta
A Liverpool klubhimnus­za közben bohóckodot­t a Wembley gyepén Sebők Vilmos volt válogatott focista
Túltolta A Liverpool klubhimnus­za közben bohóckodot­t a Wembley gyepén Sebők Vilmos volt válogatott focista

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary