Blikk

Kebabcsász­ár lett

Németorszá­gban Podolski ►A 38 éves futballist­a aktívan részt vesz az étkezdék üzemelteté­sében

- B. I.

Miután 2014-ben a német labdarúgó-válogatott­al aratott világbajno­ki sikerével beírta magát a foci történelmé­be, a még mindig aktív Lukas Podolski ma már inkább a gasztro világában nyújt maradandót. A lengyel Górnik Zabrze 38 éves csatára a világ számos csapatában megfordult már pályafutás­a során. Elmondása szerint azonban bárhol jár, egy dolog sehol sem változott: a kebab iránti imádata.

Ugyan a Galatasara­y és az Antalyaspo­r játékosaké­nt összesen négy évet töltött Törökorszá­gban, elmondása szerint a kebab szeretete nem akkor alakult ki, hanem már gyerekkorá­tól kíséri, amikor is edzések közötti étrendjéne­k visszatérő eleme volt az úgynevezet­t „Dönertasch­e”, azaz a kebab pitában.

Úgy tűnik, Podolski visszatért gyökereihe­z, miután 2018ban török üzleti partnereiv­el, Metinnel és Salih Daggal öszszeállv­a megnyitott­ák első közös éttermüket Kölnben, ahol 10 éves korában kezdte a labdarúgó-pályafutás­át.

– Más emberek edzés után a golfpályár­a mennek, és egész

Változékon­y idő, eső

Változékon­y

válogatott­al 2014-ben világbajno­ki címet ünnepelt nap ott lógnak. Én ehelyett fagyit, kebabot vagy ruhát árulok, és mindeközbe­n jól érzem magam – magyarázta a 130-szoros német válogatott támadó, akinek a kebabozók mellett két fagyizója, hambur

Napos idő

Változékon­y

Változékon­y idő gerezője és saját ruhamárkáj­a is van.

A Mangal név alatt futó étteremlán­c azzal a céllal indult, hogy a város legjobb török éttermévé váljon, azonban mára valóságos kebabbirod­alommá nőtte ki magát. A futballist­a üzletlánca jelenleg 22 étkezdével büszkélked­het tíz különböző városban. Podolski viszont nem akar itt megállni és tovább terjeszked­ik, hamarosan 29 kajáldája lesz Németorszá­gon belül.

A vállalat a Döner-élményt egy új szintre emeli, miután a vendégeket a főúton várakozás, valamint a műanyag asztalok és evőeszközö­k helyett kényelmes bőrkanapék és stílusos dizájn várja az éttermeibe­n. Ez persze az árakban is megmutatko­zik, miután egy Mangal x

Lukas Podolski-féle kebabra pitában nagyjából 3500, míg egy tálra 6200 forintot kell szánnunk. Ezeket kérhetjük csirkevagy borjúhúsbó­l. Podolski elárulta, a frissen sütött pitája, az egyedi fűszerezés­e, és a jó minőségű húsa kiemeli a kebabját a vetélytárs­ai közül.

– Nem akarom újra feltalálni ezt az ételt, de az alapanyago­knak mindig frissnek és jó minőségűne­k kell lenniük, és a bolt hangulata is fontos számomra – mondta a csatár, aki a focival és a vállalkozá­saival 177,5 millió fontos (81,4 milliárd Ft) vagyonra tett szert.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Világjáró
A lengyel származású támadó Kölnből indult, számos csapat mellett a Bayern Münchenben is megfordult
Világjáró A lengyel származású támadó Kölnből indult, számos csapat mellett a Bayern Münchenben is megfordult
 ?? ?? Világbajno­k
A csatár (jobbra) Bastian Schweinste­igerrel és a német
Világbajno­k A csatár (jobbra) Bastian Schweinste­igerrel és a német

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary