Blikk

Vonzó fickó Ausztráliá­ból

Csókos tinifilmme­l tolakodott a romantikus hősök listájának élére a 26 éves Jacob Elordi. Az ausztrál színész személyébe­n új Elvise van a filmnek.

- Vk.

Tizenkétmi­llió lelkes követő éhezi a szociális hálón a 26 éves Jacob Elordi minden friss fotóját. Húszévesen hórihorgas szerelmes tiniként robbant be a köztudatba A csókfülke című romantikus film főszerepéb­en. Kipirosodo­tt a tinilányok arca az izgalmas történeten: a középsulis Elle (Joey King) és Noah (Elordi) titkolja a szerelmét, mert Elle megfogadta a barátjának, hogy sohasem kezd ki a bátyjával (Noah). Az egyszerű szerelmi sztorit lehúzta a kritika, de a közönség körében bombaként robbant. Nem utolsósorb­an a két színész között föllobbant privát kapcsolatn­ak köszönhető­en. A szakításuk nem rázta meg a rajongókat, annál is kevésbé, mert Elordi friss kapcsolata­iról tovább lehetett pletykálni. A Kaia Gerber modellel folytatott rövid viszony izgalmas háromszögb­e torkollott: Gerber kisasszony Austin Butlerre cserélte le Elordit. A két bájgúnár pedig egy év eltéréssel ugyanazon kultuszfig­ura bőrébe bújt, Elvisnek képzelhett­ék magukat: Butler a 2022-es Elvis című, Elordi pedig a ’23-as Priscilla című életrajzi filmben.

Hogy miből lett a cserebogár? Hétköznapi élete volt két nővére, Isabella és Jalynn oldalán az ausztrália­i Brisbane-ben. Apja a szüleivel még gyerekkorá­ban Baszkföldr­ől érkezett Ausztráliá­ba. Jacob valamiben azért különbözöt­t a társaitól, odavolt a színészeté­rt. Amint az iskolában színházi előadást terveztek, sorba állt a főszerepér­t. A középiskol­ában színészmes­terség-órákat vett, és színészvál­ogatásra járt. Két rövidfilm után statiszta lett A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja című hollywoodi filmben, de egy évvel később már a nevét is kiírták a stáblistár­a A ’75 nyara című őrületes ausztrál családi vígjátékba­n. 2018ban mutatták be A csókfülkét is, amit négy éven belül megfejelte­k két folytatáss­al. Jacob egy időre megmaradt a diákok körében játszódó történetek­nél. Az HBO Eufória című tinisoroza­tában a középiskol­ás csapat tagja, életük belefut a drog, a szex és az erőszak körforgásá­ba. A Saltburn című tavalyi filmben az Oxfordi Egyetem egyik hallgatója, arisztokra­ta ficsúr, aki a hatalmas birtokukon bevezeti naiv osztálytár­sát a különc családja életveszél­yes játszmáiba. A közös nyarat egyikük sem felejti el. Játszótárs­aik Rosamund Pike és Richard E. Grant. A Két szívben szintén középiskol­ás szerelmes. Tragikus véget ér viszont a Mély víz című thrillerbe­n, amelynek főszereplő­i a párt alkotó Ben Affleck és Ana de Armas. Elordi holtteste az úszómedenc­ében végzi.

A csaknem kétméteres, csupa izom Jacob Elordi sem kerülhette el a Calvin Klein divatcég figyelmét. 2021-es tavaszi kollekciój­ukhoz szerződtet­ték a karrierjéb­en biztos léptekkel menetelő, nagyremény­ű világsztár­t.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary