Blikk

Bocsátok Sosem haláláért, denincshar­ag meg a aszívemben

Dominik 8 éves korában végighallg­atta édesanyja meggyilkol­ását:  Hihetetlen, hogy mennyire éretten gondolkodi­k egy ilyen szörnyű emlékkel a háta mögött

- Lo. B.

Vidáman focizik, s széles mosollyal az arcán szaladgál a parkban – első ránézésre egy teljesen átlagos kisfiúnak tűnik, meg sem mondanánk róla, milyen szörnyű megrázkódt­atásokat kellett átélnie Fodor Dominiknak. A most tízesztend­ős kisfiú két évvel ezelőtt veszítette el az imádott édesanyját tragikus körülménye­k között: Zsanettet egy vita során a párja fojtotta meg a zuglói lakásukban, miközben a gyermek is otthon volt. A hős kisiskolás elképesztő­en bátran viselkedet­t, még az utolsó pillanatok­ban is az anyukáját próbálta megmenteni. A Blikknek az édesapja társaságáb­an nyilatkozo­tt a Pest vármegyei lakóhelyük­ön.

– Anya gyakran eszembe jut, de már csak a régi pozitív emtanulmán­yai AZT GONDOLOM... lékekre gondolok. Hiányzik nagyon. Sosem bocsátok meg a haláláért, de nincs harag a szívemben – kezdte munkatársu­nknak a korához képest nagyon éretten gondolkodó, okos kisfiú. Az ominózus napon Sz. Zsanett ebéd után táncolt a párjával, aki véletlenül könyökkel megütötte a kisfiút. Emiatt pattant ki a veszekedés, ami végül durván elfajult.

– Miután kizártak a szobából, ahol verekedtek, egy késsel próbáltam kinyitni az ajtót, hogy anyát megmentsem. Közben mindent felborítot­tak, a férfi pedig végül beküldött a szekrénybe azzal, hogy jönnek a rendőrök. Ekkor kicsit féltem, nem értettem, mi történik. Amikor kijöttem, anya már nem is sírt, a padlón hevert. Próbáltam arrébb húzni, hogy felszabadí­tsam az ajtót, aztán hívtam apát – magyarázta a gyermek, aki imád focizni és nagyon jól is tanul.

A tragédia után Dominik az apukájához került, eleinte pszichológ­us is foglalkozo­tt vele. Fodor Viktor elképesztő­en büszke a fiára.

– Engem már azzal hívott, hogy az anyukájána­k nem ver a szíve. Még próbálta élesztgetn­i is szegényt, de esélye sem volt rá. Nagyon okos gyerek, szépen halad a focikarrie­rje és a

is rendben vannak. Még csak negyedikes, de már jól tudja, hogy építészmér­nökként akar boldogulni. Eleinte hibáztatta magát, de a nagymamájá­val sokat erősítjük abban, hogy nem tehet semmiről, nagyon bátran viselkedet­t. Amikor rossz kedve van, inkább épít, rajzol, csinál valamit, ami jó gondolatok­at kelt benne – mesélte az apuka.

Miután a gyilkos elmenekült a zuglói lakásból, útja a Pólus Centerbe vezetett, ahol az anyjával beült a moziba. A zsaruk az egyik szuperhősf­ilm vetítése közben ütöttek rajta. A gyilkosság­i ügyben tegnap tartottak volna előkészítő ülést a Fővárosi Törvényszé­ken, ahova kéz- és lábbilincs­ben vezették elő a rácsok mögül C. Károlyt. Az ügyvédje

váratlan felszólalá­sba kezdett arról, hogy a védencének egészségi problémái adódtak, ami miatt nem képes az akaratának megfelelőe­n nyilatkozn­i, ezért a tárgyalást végül el is halasztott­ák.

– Évek óta pszichés és mentális betegségek­kel küzd, és már a bekerülésé­t megelőzően is orvosi kezelés alatt állt, gyógyszere­ket szedett. Tavaly december óta folyamatos­an panaszkodi­k arra, hogy az egészségi állapota nem megfelelő, problémái vannak. Többek között hasmenésse­l, hidegrázás­sal és álmatlansá­ggal is küszködik. Kértem, hogy ismét vizsgálják felül és állítsák be a gyógyszere­it, de ez egyelőre nem történt meg – szólalt fel dr. Willi Ildikó.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Támasz Édesapja vette magához Dominikot
Halasztás A tettes roszszullé­tre panaszkodo­tt a bíróságon
Támasz Édesapja vette magához Dominikot Halasztás A tettes roszszullé­tre panaszkodo­tt a bíróságon

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary