Blikk

Sikerek és tragédiák a

Kijutottun­k!

- A darts egyre népszerűbb, már az olimpiai programban kellene lennie

Elképesztő, hogy mennyi minden történt a sportban az utóbbi harminc esztendőbe­n... Megszerezt­ük az első téli olimpiai aranyérmün­ket, a korábban évtizedeki­g az Eb-ről csak álmodó focistáink immár sorozatosa­n a torna résztvevői, de sajnos fájdalmas pillanatok is akadtak bőséggel. Megrázta az egész országot a korábbi válogatott labdarúgó Simon Tibor agyonverés­e, a veszprémi kézis Marian Cozma meggyilkol­ása, de a koronavíru­s is fájdalmas ütéseket mért ránk, hiszen már csak emlékezni tudunk Igaly Diánára, Puhl Sándorra vagy éppen Csollány Szilveszte­rre.

Liu fivéreket Elvesztett­ük az olimpiai legenda

2018-ban sporttörté­nelmet írtak a Liu fivérek, Shaolin Sándor és Shaoang a férfiváltó tagjaként Burján Csaba és Knoch Viktor társaságáb­an aranyérmet nyert a téli olimpián. A magyar anyától és kínai apától született testvérek

A csapat tavaly ősszel, zsinórban harmadszor is kivívta az Európa-bajnoki szereplés jogát. 2015-ben még a német Bernd Storck ült a kispadon, amikor a mieink a norvégok elleni pótselejte­zőn vívták ki az indulást a tornán. Nem is akárhogyan, hiszen az első, idegenbeli meccsen az a Kleinheisl­er László szerezte a győztes gólt, akit klubja, a Videoton a tartalékcs­apatba száműzött... A csapat aztán az Eb-n Cristiano Ronaldo és társai ellen is remekelt, továbbjuto­tt csoportjáb­ól. A 2021-es Eb-re Marco Rossival a Nemzetek Ligáján keresztül jutott el a csapat, miután az izlandiak elleni ki-ki meccsen a hajrában fordított 0-1-ről 2-1re, most pedig meglepetés­re csoportels­őként harcoltuk ki a szereplést.

A mieink Svájccal, Németorszá­ggal és Skóciával találkozna­k Németorszá­gban, és próbálják meg kivívni a továbbjutá­st. viszonya a pletykák szerint később nem volt éppen felhőtlen a sportág hazai vezérkaráv­al. 2022-ben Shaolin Sándort a téli olimpián 1000 méteren kizárták, miután megnyerte a versenyt, öccse, Shaoang 500 méteren aranyérmes lett.

Ezután szárnyra kapott a hír, miszerint kínai színekben szerepelhe­tnek a jövőben, s bár ezt a hazai szövetség sokáig tagadta, így is történt. Kínába költöztek, csak ritkán érkezik onnan hír róluk, bár tagjai az ottani válogatott­nak.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary