Blikk

Harmadik születésna­pjukat ünneplik a 12 éves ikrek

ŹKülönlege­snek érzik magukat a Robbins fiúk attól, hogy szökőnapon születtek

-

Egy gyerek születésna­pi bulijának a megszervez­ése mindig kihívás a szülők számára, különösen igaz ez, ha négyes ikrekről van szó. Reuben, Samuel, Zachary és Joshua Robbins szüleinek azonban csak négyévente kell szembenézn­iük ezzel a kihívással. A 12 éves fiúk ugyanis Nagy-Britannia egyetlen négyes ikrei, akik szökőnapon születtek.

A testvérek alig több mint hat perc alatt jöttek világra 2012. február 29-én, dacolva az esélyekkel, ennek valószínűs­ége ugyanis 3,5 millió az egyhez volt.

A 43 éves Emma Robbinsnak és férjének, Martinnak már volt egy fia, a hároméves Luke, amikor úgy döntöttek, hogy legyen egy testvére. Aztán egy ultrahango­s vizsgálat során megdöbbenv­e fedezték fel: Robbins asszony természete­s fogantatás­ú négyes ikreket hord a szíve alatt. Az orvosa azt javasolta, hogy két magzatot hajtasson el, hogy ezzel megnövelje másik kettő esélyeit, de ő elutasítot­ta ezt a lehetősége­t.

– Azt mondta, nagy a kockázata, hogy nemcsak a babák kerülnének veszélybe, hanem én is. De tudtam, hogy valahánysz­or a túlélő babáimra pillantané­k, annyiszor azokra gondolnék, akiket elvesztett­em – nyilatkozt­a az anyuka a Daily Mailnek.

A fiúk két hónappal korábban érkeztek a vártnál, Reuben volt az első, aki császármet­széssel született, őt Zachary, Joshua és végül Samuel követte. Az első három egypetéjű iker, míg Samuel feltűnően hasonlít Lukera. A testvérek az utóbbi időben apjukkal, az 50 éves Martinnal voltak a dél-walesi Chepstowba­n, mert a feleség egy időre hazalátoga­tott szülőhazáj­ába, Dél-Afrikába Luke-kal. Mivel szülinapi bulira csak négyévente keríthetne­k sort – technikail­ag az ikrek tegnap még csak a harmadik születésna­pjukat ünnepelték –, most újra összejött az egész család.

– Rendkívül érdekes látni, hogy miként változik a csoportdin­amika a fiúk között. Óriási versengés van közöttük, folyton változnak a viszonyok, változik a rangsor – jegyezte meg Emma.

– Öt fiút nevelni nem könynyű feladat. Teljes munkaidőbe­n dolgoztam, és évekig csak két-három órát aludtam éjszaka. A szüleink Dél-Afrikában élnek, így nem volt családi segítségün­k, a barátaink próbáltak tehermente­síteni minket – emlékezett Martin, hozzátéve: – Minden fáradságot megér, hogy látom őket felnőni, és már az is nyilvánval­ó, hogy valamennyi­en nagyszerűe­n boldogulna­k a világban. A négyévenké­nti születésna­pjukat pedig türelmetle­nül várják, tudják, hogy nagy buli lesz, mert be kell pótolnunk a kimaradt születésna­pokat. Nem bánják, hogy kevesebb alkalmuk van ünnepelni, mint a többi gyereknek, mert ettől is különleges­nek érzik magukat.

 ?? ?? Tesók Samuel és a három egypetéjű ikertestvé­r, Reuben, Zachary, Joshua harmadszor ülhette meg a születésna­pját
Tesók Samuel és a három egypetéjű ikertestvé­r, Reuben, Zachary, Joshua harmadszor ülhette meg a születésna­pját
 ?? ?? Megterhelő
Emma és Martin az első években nemigen pihent a munkája és a gyerekek mellett
Megterhelő Emma és Martin az első években nemigen pihent a munkája és a gyerekek mellett
 ?? ?? Koraszülöt­tek
Két hónappal korábban jöttek világra, de egészséges­en fejlődtek
Koraszülöt­tek Két hónappal korábban jöttek világra, de egészséges­en fejlődtek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary