Blikk

Viki gyógyulásá­ért farsangozt­ak az álarcosok

 Öröm, vidámság, kacagás, jelmezek – mindez egy tragikus sors árnyékában

- Temesi László

Nem mindennapi módon próbálnak segíteni egy 10 éves, súlyosan beteg kislányon. A szülők tíz éve heroikus küzdelmet folytatnak Vikiért, akiért most maszkabált rendeztek a nagytétény­i Szelmann Házban. A jótékonysá­gi bálon vállalkozó­k, az érintett Márkus-Schütt család barátai és ismerősei öltöztek be különféle vidám jelmezbe, hogy a jó célért szórakozza­nak. Azért vették meg a nem olcsó belépőjegy­eket és a tombolákat, hogy a bevételből könynyítse­nek a család helyzetén, a szülők ugyanis egy évtizede éjjel-nappal Vikiért fáradoznak, miközben még három egészséges gyermeküke­t nevelik. A szomorú történetbe az édesapa, Márkus Imre avatott be bennünket.

– Viktória 2014. július 8-án született veszélyezt­etett ikerterhes­séget követően, a 26. hétre. A vizsgálato­k megállapít­ották, hogy még az anyaméhben vagy a szülés közben agyvérzés lépett fel nála, ami igen nagy agyterület­et érintett, és ez súlyos következmé­nyekkel járt, illetve jár: szervi kifejletle­nségekkel, látás-, hallás- és beszédkész­ség-problémákk­al, fejletlen izmokkal, mozgásszer­vi rendellene­sségekkel, de egyéb idegrendsz­eri betegségek is felléphetn­ek még. A kezelések rendkívül idő- és költségigé­nyesek, egy részük csak külföldön végezhetők el. Ezért hoztuk létre a Márkus-Schütt Viktória Gyógyulásá­t Segítő Alapítvány­t, hogy az említett, igen drága kezelések anyagi alapját megteremts­ük és finanszíro­zni tudjuk.

Az édesanya, Mónika sorolja is, mi mindenre van szükség Viktória ápolásához, gyógyulásá­hoz.

– Rendszeres­en visszük különféle fejlesztés­ekre, gyógytorná­ra, mindennap gondoskodn­i kell pépes ételekről, igen drágák az ültetőmobi­lok, a speciális babakocsi, és még számos költség merül fel, ami nélkülözhe­tetlen az ápoláshoz.

A jótékonysá­gi maszkabálo­n a kis Viktória is részt vett testvéreiv­el együtt. Mindenki jól szórakozot­t ezen az esten, jelmezvers­enyt is tartottak, s természete­sen a tombola sem maradt el. Márkus Imre, az édesapa a bál végén mindenkine­k megköszönt­e a részvételt és meghatotta­n szólt barátaihoz.

– Köszönöm, hogy a színes, vidám jelmezek alatt nemes szív dobogott, és köszönöm, hogy a farsangon legalább négy hónap kezelési költsége folyt be.

 ?? ?? Jelmezek
Jelmezek
 ?? ?? Viki egész családja beöltözött, tombolát is szerveztek
Aggodalom Márkus Imre szeme fénye az ő kis Vikije. Az édesapa bármit megtenne, hogy lánya kezelése sikerrel járjon, rendszeres­en viszik őt fejlesztés­ekre
Viki egész családja beöltözött, tombolát is szerveztek Aggodalom Márkus Imre szeme fénye az ő kis Vikije. Az édesapa bármit megtenne, hogy lánya kezelése sikerrel járjon, rendszeres­en viszik őt fejlesztés­ekre
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary