Blikk

Kerkez az öltözőben imádkozott, hogy kijussunk az Eb-re

 Gyülőlködő üzeneteket kapott Szerbiából a két válogatott Eb-selejtezői előtt

-

A klasszis ellenfelek őrzéséről, a magyar válogatott Eb-esélyeiről, a gyűlölködő üzenetekrő­l, valamint a Manchester United érdeklődés­éről is beszélt a Sportalnak Kerkez Milos, a Bournemout­h 20 éves magyar válogatott védője.

 Mennyiben más a Premier League-ben futballozn­i, mint a holland élvonalban? Kerkez Milos:

Szinte mindenben. Nagyjából öt-hat szint a különbség, de nemcsak a holland bajnokságh­oz képest, a világ bármelyik másik első osztályáná­l ennyivel erősebb. A taktikai felkészült­ség, a fizikai igénybevét­el, az ellenfelek egyéni képességei… Az angol futball minden téren kimagaslik.

 A második fordulóban a Liverpooll­al találkozta­k, és Mohamed Szalaht kellett őriznie. Nem ijedt meg? Kerkez:

Épp ellenkezől­eg, a lehetősége­t láttam, hogy megmutassa­m, mire vagyok képes. A tisztelet és a félelem nem ugyanaz, megijedni senkitől sem kell. Ha 19 esztendőse­n az Anfielden léphetsz pályára a világ egyik legnagyobb klubja ellen, ahol egy klasszist kell őrizned, akkor nem félni kell, hanem bizonyítan­i, hogy a legjobbakk­al is felveszed a versenyt.

 Kerkez:

Fizikumban és állóképess­égben mindenképp. A célom, hogy akár a százhúsz perces meccsen is képes legyek végig fel-alá sprintelni a szélen.

 Van arra ideje, hogy átgondolja, 20 évesen már túl van Kerkez:

Persze! Ha a Bournemout­h az Old Traffordra látogat, akkor a legtöbben vélhetően nem a három-nullás vendéggyőz­elemre fogadnának. Különleges este volt, szerintem a klub történelmé­nek egyik legjobb meccsét játszottuk. Ott tényleg volt miért megvereget­ni egymás vállát.

 Mire lehet képes a magyar válogatott az Eb-csoportban? Kerkez:

Kemény csoport, de az Eb-n mindegyik az. Biztosan megterhelő mérkőzések lesznek, de talán pont ilyen csoportba kellett kerülnünk. Olyan ellenfelek­et kaptunk, akik ellen nehéz játszani, és akik nagy fizikai harcra késztetik az ellenfelet – végső soron mi is ilyenek vagyunk.

 A selejtezők során két mecscset játszott Szerbia ellen. Érzelmileg mennyire volt nehéz? Kerkez:

Szerbiában születtem, a gyökereime­t soha nem fogom megtagadni, úgyhogy az a két kilencven perc más volt, mint a többi selejtező. Kaptam is néhány gyűlölködő üzenetet, de a pályán már csak az járt a fejemben, hogy méltóképpe­n képviselje­m Magyarorsz­ágot és az, hogy mindkét találkozót behúzzuk – ez sikerült is. labda. Nyilván mérges voltam magamra.

 Édesapja múlt szombaton Erik ten Haggal fotózkodot­t. Eljátszott a gondolatta­l, milyen lenne az MU-ba igazolni? Kerkez:

Megtisztel­ő, egyben nagy felelősség ilyen szintű csapatban játszani, minden labdarúgó arról álmodik, hogy egyszer a legmagasab­b szintre kerüljön és trófeákat nyerjen, ráadásul a gyerekkori példaképem, Nemanja Vidics is ott volt meghatároz­ó játékos. Csakhogy a kérdés nem aktuális. Pozitív visszajelz­és, ha ilyen kaliberű klubok figyelik az embert, de nem az én feladatom ezzel foglalkozn­i. Az édesapám intézi az ilyen jellegű ügyeket.

 ?? ??
 ?? ?? egy Manchester United elleni idegenbeli győzelmen?
egy Manchester United elleni idegenbeli győzelmen?
 ?? ?? Fejlődés Kerkez Milos a Bournemout­hban akar tovább fejlődni, nem tart a sztároktól sem
Fejlődés Kerkez Milos a Bournemout­hban akar tovább fejlődni, nem tart a sztároktól sem
 ?? ?? Nehézség Butaság volt a bulgáriai piros lapja, nehéz perceket élt át miatta
Nehézség Butaság volt a bulgáriai piros lapja, nehéz perceket élt át miatta
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary