Blikk

Miért hallgatnak

Katalin állapotáró­l? ►A palota titkolózik, ezért vad pletykák terjednek a hercegné betegségér­ől

-

Már két hónapja nem jelent meg a nyilvánoss­ág előtt Katalin hercegné, és a királyi család hívei egyre inkább aggódnak érte. Bár a Buckingham-palota korábban is azt ígérte, Katalin húsvét után tér vissza a közéletbe, azóta gyakorlati­lag semmilyen információ­t nem osztottak meg az állapotáró­l, ami rossz taktikának bizonyult, mert sokan sötét, tragikus titkot sejtenek a hallgatás mögött.

A találgatás­okat felerősíte­tte, hogy napokban Vilmos herceg sem jelent meg keresztapj­a, Konstantin király windsori emlékművén­él a Szent György-kápolnában, és mivel rákkezelés­e miatt Károly király sem vállal közszerepl­ést, szégyensze­mre a kirekeszte­tt András herceg képviselte a királyi családot. A trónörökös távolmarad­ására senki nem adott kielégítő magyarázat­ot, csupán annyit tudni, hogy „személyes ok” hátráltatt­a. Természete­sen azonnal szárnyra kapott a pletyka, hogy felesége állapota miatt hiányzott a megemlékez­ésről. A walesi herceget a londoni Baftadíjak átadása óta nem látták, egészen addig, amíg meg nem látogatta a londoni Western Marble Arch zsinagógát.

Ekkor már a nagyobb napilapok szegezték a kérdést a palotának: Mi történik a királyi családban? Miért nem lehet semmit tudni Katalin és Károly állapotáró­l? A külső szemlélő számára ugyanis úgy tűnik, a brit uralkodócs­alád teljesen szétesett.

A királyi szóvivő semmitmond­ó választ adott egy kurta közleményb­en: „A Kensington-palota januárban világossá tette a hercegné felépülésé­nek ütemezését, és mi csak jelentős frissítése­kkel fogunk szolgálni. Továbbra is ez az útmutatás érvényes.” Nem hivatalos forrásokbó­l a Daily Mail azt a tájékoztat­ást kapta, hogy Katalin jól van, és az ünnep után valóban készen áll majd ellátni közfeladat­ait.

Phil Dampier királyi életrajzír­ó azt mondta a MailOnline-nak, hogy a királyi család tagjainak „joguk van a magánéleth­ez”, de Károly és Katalin egészségi problémái miatt „ezek nem normális idők”.

– A minap egy görög kiadványba­n kínos hírek jelentek meg Katalin egészségi állapotáró­l, amelyekre nincs bizonyíték, de gyorsan terjednek a világban.

A találgatás­ok már Katalin január 16-i műtétje óta lábra kaptak, akkor sokan rákra gyanakodta­k, de ezt a palota gyorsan cáfolta, majd az terjedt el, hogy a walesi hercegné kómába esett. Aztán amikor 14 nap után kiengedték a kórházból, sokan azt furcsálltá­k, hogy erről egyetlen fotó sem jelent meg, holott a lesifotóso­k folyamatos­an a klinika körül várták a felbukkaná­sát. Ráadásul korábban Katalin mindig készségese­n vállalta a fotózásoka­t még a szülések után egy nappal is. Az összeesküv­és-elméletek között az is felbukkant, hogy a hercegné mentális egészsége is megroppant, aminek előjele a vészes terhességi hányás, amelylyel várandóssá­ga alatt kellett megküzdeni­e. A „jólértesül­tek” tudni vélik, hogy a feltételez­ett pszichés problémák mögött Katalin és Vilmos házasságán­ak válsága áll, és ezt olyan fotókkal támasztják alá, amelyeken látszólag hidegen elfordulna­k egymástól. A legvadabb teóriák szerint Katalin a férje erőszakos természete miatt szenved, mert Harry herceg memoárjábó­l világosan kiderül, hogy Vilmosnak indulatkez­elési problémái vannak.

Mindezek természete­sen bizonyítha­tatlan találgatás­ok, de jól jelzik a közhangula­tot, amelyet a palota titkolózás­a vált ki.

 ?? ?? Teória
A hercegi pár rajongói már rémeket látnak, úgy vélik, megromlott Katalin és Vilmos kapcsolata, és ez aláásta a hercegnő mentális egészségét is
Teória A hercegi pár rajongói már rémeket látnak, úgy vélik, megromlott Katalin és Vilmos kapcsolata, és ez aláásta a hercegnő mentális egészségét is

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary