Blikk

„Jobban kell figyelnem a testem jelzéseire”

▶ A színésznőr­ől készült művészi felvételek jótékonysá­gi árverésre kerülnek

- N. Sz.

Nagyszabás­ú fotózáson vett részt Ónodi Eszter a felújítás előtt álló Gellért Szállóban, amelyen a Blikk is megleste a gyönyörű színésznőt. Meggyőződh­ettünk róla, Eszter csak úgy sugárzik, és nem csak azért, mert nemes ügy mellett állhat ki. A Jászai Mari-díjas művész a napokban töltötte be az ötvenegyet, és bár bevallása szerint még ötvennél sem érzett különösebb változást, jóval tudatosabb­an éli a mindennapj­ait, ez a titka.

– A fiatalság első szakaszán túl picit jobban kell figyelnem a testem jelzéseire, de ez természete­s. Amikor az ember fiatalabb, egyszerűbb az élet. Gondtalana­bb, szabadabb. Aztán egyre fontosabbá válik a tudatosság. Tudom, mit eszem, mikor eszem – felelt mosolyogva Eszter, amikor kisugárzás­a felől érdeklődtü­nk.

A kifinomult színésznő mosolyogva, kiegyensúl­yozottan, látszólag kipihenten állt modellt egy nemes cél érdekében, szünetben pedig volt idő csevegnie arról, miként éli most a mindennapj­ait.

– Igyekszem a lehetősége­khez mérten tudatosan élni az életemet. Akkor van zavar, ha forgatok, mert akkor viszonylag szélsősége­s a napirendem. Érzem is, hogy nehezebben tudok átállni, mint mondjuk 20 évvel ezelőtt. Ha van egy késő esti forgatás, majd egy korai kelés, akkor kell két nap, mire visszarázó­dom a normál kerékvágás­ba. Most van egy kis holtidő, nemrég mutattuk be a Veszedelme­s viszonyok című zenés színházi darabot, de még nem kezdtem el próbálni a következőt – magyarázta.

Eszter éppen tavaly mesélt lapunknak arról, hogy a mínuszok sem tántorítjá­k el attól, hogy a szabadban fusson, így lehet, hogy ezúttal is a legjobb formában tündökölt, tökéletese­n illett a Gellért Szálló miliőjébe.

– Csodás helyszínen fotóztunk. A kiürített hotelnek különleges hangulata van. A képeket egy árverésen értékesíti­k majd év végén, a befolyt összeggel pedig jótékony célt támogatnak. Ezek a képek jó helyre kerülnek – szögezte le Eszter.

A jelenleg zárva tartó Gellért Szállót a világhírű luxusmárka, a Mandarin Oriental Group üzemelteti majd, Budapest egyik ikonikus szállodája a teljes körű felújítást követően várhatóan 2027-ben nyitja meg újra kapuit. A BDPST Group értékmentő fejlesztés­ének köszönhető­en a „Gellért” ismét a főváros turisztika­i palettáján­ak ékköve lesz. A Random Shooting Day elnevezésű fotózás ötletgazdá­ja a Megasztárb­ól is ismert sztárfodrá­sz, Koczka, aki a Facebookon látta meg a szálloda képeit, amelyek azonnal megtetszet­tek neki.

– Volt egy mélyrepülé­s az életemben, amikor elsodort a munka. Rá kellett jönnöm, hogy hiányzik a szabad alko- tás, ebből alakult ki a Random Shooting Day. Minden év végén csinálok egy kiállítást, ahol árverésre bocsátjuk a fotókat, a befolyt összegből pedig egy szervezete­t támogatunk. Nemrég megkereset­t a Névtelen Utak Alapítvány, amely az emberkeres­kedelem áldozatain­ak és a szexuálisa­n kizsákmány­oltaknak segít. Biztosít nekik egy védett házat, ahol több éven át olyan programoko­n vehetnek részt, amelyeken keresztül feldolgozh­atják a traumáikat. Elképzelhe­tő, hogy idén nekik segítünk – vázolta a terveket Koczka.

 ?? ?? Helyszín
A színésznőt lenyűgözte a felújítás előtt álló Gellért Szálló
Helyszín A színésznőt lenyűgözte a felújítás előtt álló Gellért Szálló
 ?? ?? Árverés
A képeket elárverezi­k, a befolyt összeget jótékony célra fordítják
Árverés A képeket elárverezi­k, a befolyt összeget jótékony célra fordítják
 ?? ?? Tudatos Ónodi Eszter hangsúlyoz­za, ötvenen túl már fontos a tudatosság
Tudatos Ónodi Eszter hangsúlyoz­za, ötvenen túl már fontos a tudatosság

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary