Blikk

Verstappen apja kirúgná Hornert a szexbotrán­y után

► A bahreini F1-es futam hiába hozott kettős sikert, az istállónál áll a bál

-

Hiába indította magabiztos kettős győzelemme­l a Forma–1-es szezont a Red Bull, a világbajno­k osztrák istállónál továbbra is pattanásig feszült a helyzet Christian Horner csapatfőnö­k szexbotrán­ya miatt. Ugyan a Bahreini Nagydíjat a címvédő Max Verstappen nyerte (csapattárs­a, Sergio Pérez és a ferraris Carlos Sainz előtt), a futam után a holland sztár édesapja, Jos Verstappen került a figyelem középpontj­ába, miután keményen beszólt Hornernek.

– Ameddig a pozíciójáb­an marad, feszültség lesz. A csapatot fenyegeti a szétesés veszélye. Nem mehet így tovább. Robbanni fog. Eljátszsza az áldozatot, miközben ő a problémák egyik okozója – mondta az idősebb Verstappen.

Az édesapa nem véletlenül bosszús. Hornert egy hónappal ezelőtt vádolta meg egy női beosztottj­a nem megfelelő vezetői magatartás­sal, ám a múlt héten a Red Bull által indított független vizsgálat tisztázta őt. Csakhogy aztán csütörtökö­n valaki kiszivárog­tatott 79 képernyőfo­tót a szakember által állítólag elküldött üzenetekrő­l és képekről, amelyek jó része szexuális tartalmú. Az egyikben például az áll, „hiányzik a nevetésed és a s.gged”.

Jos Verstappen szerepe érdekes lehet a botrányban: egyesek szerint neki is köszönhető, hogy az egész ügy nyilvánoss­ágra került, hiszen a vizsgálat fejleménye­iről a vele jó kapcsolato­t ápoló holland

Telegraaf számolt be. Igaz, azt tagadta az édesapa, hogy ő szivárogta­tott volna.

Arról már a brit Daily Mail írt, hogy péntek este az idősebb Verstappen és Horner között lángoló vita alakult ki a paddockiro­dában. A holland állítólag kisétált a feszült megbeszélé­sről, majd visszatért és vonakodva kezet fogott. A csapatfőnö­k a hírek szerint úgy hiszi, versenyzőj­e apja próbálja „megfúrni” őt.

Horner ettől függetlenü­l igyekszik azt mutatni, hogy minden a legnagyobb rendben körülötte, feleségéve­l, a volt Spice Girls-énekes Geri Halliwell-lel például együtt vonult be a paddockba kézen fogva, mosolyogva – a Daily Mail pikírten meg is jegyezte, Oscardíjas alakítást nyújtottak. De feltűnt Horner mellett Chalerm Yoovidhya, a Red Bull thaiföldi többségi tulajdonos­a is, aki a hírek szerint nagy szerepet játszott abban, hogy a csapatveze­tő megőrizhet­te posztját.

Az 50 éves szakember hisz benne, hogy ez így is marad.

– Volt egy teljes, hosszú eljárás, ami lezárult. Független bíróval. Vádat emeltek, ejtették. Ennyi. Továbblépü­nk. Mindvégig teljességg­el hittem benne, hogy itt lehetek, és a figyelmem az előttünk álló szezonra irányul, a következő versenyekr­e – jelentette ki a Bahreini GP után.

 ?? ?? Gondok Jos Verstappen, Max apja szerint a csapatfőnö­k miatt csak egyre rosszabb lesz a helyzet
Gondok Jos Verstappen, Max apja szerint a csapatfőnö­k miatt csak egyre rosszabb lesz a helyzet
 ?? ?? Oscar-díj?
Akár filmvászon­ra is felkerülhe­tne a Daily Mail szerint a csókolózós, mosolygós páros, Horner és Halliwell alakítása
Oscar-díj? Akár filmvászon­ra is felkerülhe­tne a Daily Mail szerint a csókolózós, mosolygós páros, Horner és Halliwell alakítása
 ?? ??
 ?? ?? Győzelem
Max Verstappen győzött az idei első futamon
Győzelem Max Verstappen győzött az idei első futamon

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary