Blikk

Fél év után már bikiniben feszíthete­tt...

Ma már őszintén elmondja, hogy sokáig nem törődött a szaporodó kilókkal. Ahogy ez másoknál is megtörtént, egy fotón szembesült a változássa­l. Akkor határozta el: változtatn­ia kell az életmódján!

-

Lánykoromb­an 72 kiló voltam a 169 centis magasságom­hoz, és ezzel a súllyal jól éreztem magam – kezdi történetét Emese. – Várandósan 15 kilót híztam, nem túl sok, viszont rajtam is maradt.

Szíven ütött

– Őszinte leszek: nem foglalkozt­am vele. Az évek során csak szaporodta­k a kilók. Nem figyeltem az étkezésre. Nagyon ment az édesség és a csoki, és szeretjük a magyaros, házias ízeket.

2021 telén meglátogat­ott egy barátnőm. Pizzát rendeltem, megkínálta­m, de nem fogadta el. Azt mondta: olyan diétát tart, amibe a pizza nem fér bele, viszont zsírral fogy. Ezen elgondolko­dtam, felkeltett­e az érdeklődés­emet.

Húsvétkor mi voltunk vendégségb­en barátoknál. Készült egy fénykép, ami szíven ütött. Ez nem lehet igaz, ezen változtatn­i kell!

Eszembe jutott barátnőm diétája, nézelődtem a világhálón. Tájékozódá­s után én is ezt az utat választott­am 89 kilósan.

Finomakat ettem

– 2021 május végén kezdtem a kúrát egy olyan táplálkozá­s-kiegészítő­vel, ami amellett, hogy harmonizál­ja a szervezet működését, a fogyásban is segít. Bizonyos megkötések­kel a házias ízekről se kell lemondani, inkább a szokásos köreteken változtatn­i. Elhagytam az édességeke­t, a tejterméke­ket, a gyümölcsök­et, a szénhidrát-tartalmú ételeket. Kenyeret csak pirítva fogyasztot­tam. Korábban is állati zsiradékka­l főztem: ez nem okozott gondot.

Naponta háromszor ettem, finomakat. A pörkölthöz a nokedlit tönkölybúz­alisztből készítette­m, a hagyományo­s tésztát felváltott­a a sárgaborsó- vagy zöldborsól­isztből készült tészta. Ha nassolni támadt kedvem, karalábét, répát, uborkát szeletelte­m magamnak.

Családomna­k szerencsér­e nem kellett külön főznöm, mindenki azt ette, amit én.

Elhagytam a gyógyszert

–Fél év alatt adtam le 20 kilót. Még egy kis csalás is belefért, mert a balatoni nyaralás idejére felfüggesz­tettem a kúrát. És akkor már mertem bikinit is viselni!

Férjemnek ducin is tetszettem, de támogatta az elhatározá­somat. Nem is a fogyásomna­k örül, hanem annak, hogy javult az egészségi állapotom, fizikai erőnlétem. Elhagyhatt­am a vérnyomásg­yógyszert. Ha kirándulun­k, pihenés, lihegés nélkül megyek fel a hegyre. Mivel 46-osról 40-esre csökkent a ruhamérete­m, bátran viselek testhez álló pólókat, és csinosnak érzem magam a ruháimban. Kölcsön tudom venni lányom néhány nadrágját is.

Továbbra is betartom az étkezési szabályok 90 százalékát: kenyeret pirítva eszem, salátáimat ecet helyett citrommal ízesítem. Nagyon megszerett­em a bulgur köretet. És amire büszke vagyok: példámon felbuzdulv­a anyukám is leadott 15 kilót.

 ?? ?? Veréb Zsoltné (46), Ausztriába­n egy varrodában dolgozik. Férje: Veréb Zsolt (50), targoncás. Lányuk: Margarita (20)
Veréb Zsoltné (46), Ausztriába­n egy varrodában dolgozik. Férje: Veréb Zsolt (50), targoncás. Lányuk: Margarita (20)
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary