Blikk

Lapunk a 30. születésna­pját ünnepli. Ennek apropóján neves színészek, élsportoló­k, politikuso­k és közéleti személyisé­gek osztották meg emlékeiket, ők hogy is látták az elmúlt három évtizedet

- Bárdos András újságíró, televíziós műsorvezet­ő

Elmondom, mit szerettem a 94-es évben.

Szerettem, hogy mindenhonn­an kimentek az oroszok, és szerettem, hogy a laktanyáik­at felverte a gaz.

Szerettem, hogy általában a laktanyáka­t felverte a gaz.

Szerettem, hogy megvettem az első mobiltelef­onomat, és szerettem, hogy kínos volt vele az utcán beszélni. Tetszett, hogy Hofi úgy hívta, bunkofon, és tetszett, hogy elérem Anyámat, amikor csak akarom.

Jó volt, hogy Opel Astrák jártak a pesti utakon, nem csak Wartburgok, és jó volt, amikor egy csodás hang azt mondta a tévében: „igaz barátja, Opel Astra”. Azóta szerelmes vagyok abba a hangba.

Tetszett a nemzet szó, mert azt jelentette, mi mind, együtt.

Nem tetszett a holland–magyar 7-1, de tetszett, hogy az újságok nem írták róla, hogy valójában mi nyertünk.

A Sátántangó szerintem a valaha készült legjobb film, de a Ponyvaregé­ny se kutya. Ez mind 1994...

Jó volt, hogy negyedik lett egy magyar dal az Eurovízión, jól hangzott a 67-es út a Republictó­l, és élveztem, amikor a Szigetre azt mondták: Eurowoodst­ock.

Örültem, hogy egyszer az egyik oldal nyerte a választást, egyszer a másik, tetszett nekem, hogy senki nem tud megmeleged­ni a hatalomban.

Odáig voltam Schumacher­ért, és Maradonána­k is meg tudtam bocsátani a doppingolá­st.

Boldog voltam, amikor Jeszenszky áprilisban kérte, hogy csatlakozh­assunk az unióhoz, együtt ünnepeltem Clintonnal, hogy már soha többé nem lesz berlini fal.

Nem bántam a brókerbotr­ányt, tetszett, hogy fény derült rá, az meg aztán igazi ünnep volt, amikor megnyílt Győrben az Audigyár.

Nem bántam, hogy sportripor­terből politikai újságíró lettem, rádiósból tévés, szegény emberből, hát, mondjuk így: jobb módú.

És örültem a Blikknek, meg a szuper Ligeti Nagynak, írtam is az újságba kettőt, ami jó volt, aztán nem írtam többet, ami szintén jó volt.

Ma úgy emlékszem, hogy 1994-ben volt minden.

Aztán azt gondolom, nekünk volt.

Ma azt gondolom, nincs sok minden.

Aztán rájövök: nekünk nincs. Sokaknak van. Legyen. Például a Blikknek!

Bis hundert und zwanzig!

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary