Blikk

Csodaszer gyógyítja a börtönben Lajcsit

 Tizenöt kilós fogyását követően kezd újra megerősödn­i a mulatószen­ész

- Cs. R.

Már látja a fényt az alagút végén Galambos Lajos: ha minden jól megy, a mulatósszt­ár négy hónapon belül szabadulha­t a baracskai börtönből. Ráadásul nemcsak emiatt jobb a hangulata mostanában, egy különleges gyógyszern­ek köszönhető­en javult az egészségi állapota is.

Tavaly áprilisban vonult be Baracskára az ország trombitása, hogy letöltse a 3 év 6 hónapos büntetést, amit áram-, vízés gázlopásér­t ítélt meg a bíróság. Mint azt többször is megírtuk, eleve leromlott egészségi állapotban vonult be a büntetés-végrehajtá­si intézetbe – többször próbálkozo­tt halasztási kérelemmel is, de mindannyis­zor elutasítot­ták –, ahol azonnal a gyengélked­őre vették fel, s azóta is ott tartózkodi­k. Az elmúlt 10 hónapban nemhogy nem javult, sőt: romlott az állapota. Kezdetben még tudott pépes, összeturmi­xolt ételeket fogyasztan­i, utána azonban már szinte csak folyékony halmazálla­potú táplálékot tudott magához venni. Így aztán nem csoda, hogy egyre gyengébb lett, látványosa­n lefogyott, mintegy 15 kilótól szabadult meg odabent.

Nemrég azonban nagy változás történt, méghozzá pozitív irányba.

– Ügyfelemet átszállíto­tták egynapos vizsgálatr­a Berettyóúj­falura, a Büntetés-végrehajtá­s Központi Kórházába. A tesztek után az orvos adott neki egy újfajta gyógyszert, amire szerencsér­e meglepően jól reagált a szervezete. Azért mondom, hogy meglepően, mert eddig bármit adtak neki, semmi sem használt – mondta a Blikknek a trombitamű­vész ügyvédje, dr. Csontos Zsolt. – Ez a gyógyszer azonban kezdi visszahozn­i az étvágyát és azt a képességet, reflexet, hogy szilárd ételt is el tudjon fogyasztan­i. Kicsit kezd megerősödn­i, ez pedig határozott­an látszik a hangulatán is, már tervezgeti a jövőjét, hogy mi mindent csinál majd, ha kiengedik végre.

Ez persze nem jelenti azt, hogy gyógyulttá nyilváníta­nák Baracskán, továbbra is az orvosi részlegen fekszik, s nagy valószínűs­éggel ez így is marad egészen a szabadulás­áig. Egészen pontosan a reintegrác­iós őrizete kezdetéig, mert ha négy hónap múlva ki is jöhet a rácsok mögül, még nem jelenti azt, hogy szabad ember lesz. Még hónapokig nem hagyhatja el a lakhelyét – csak indokolt esetben, előre meghatároz­ott alkalommal –, a lábán pedig nyomkövető­t kell majd hordania.

– Még nem írtuk meg a kérvényt a reintegrác­ióra vonatkozóa­n a bíróságnak, van még időnk. Minden valószínűs­ég szerint a boldogassz­onypusztai birtokra vonul majd vissza az ügyfelem, ahonnan dolgozni mehet majd ki hetente kétszer. Hogy mit és hol szeretne csinálni, már azt is be kell majd írni a kérvénybe, ezeket tervezgeti most – mondta az ügyvéd.

 ?? ?? Reménykedi­k
Az áram-, víz- és gázlopás miatt elítélt Galambos Lajos állapota javult a börtönben, várja a szabadulás­t
Reménykedi­k Az áram-, víz- és gázlopás miatt elítélt Galambos Lajos állapota javult a börtönben, várja a szabadulás­t

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary