Blikk

Nem lesz nyilvános Szurdi temetése

 Aki szeretné, csak utólag tudja leróni kegyeletét a kiváló rendező sírjánál

- Kiss Nóra

Nem kísérhetik utolsó útjára rajongói és tisztelői Szurdi Miklóst. A február 12-én elhunyt rendező családja úgy döntött, hogy március végén szűk körben, zárt körű temetésen, a legnagyobb titokban tartják a búcsúztató­t, akárcsak a megemlékez­ést, ahová szintén csak a legközeleb­bi kollégák és családtago­k kapnak meghívást.

Három hete adtuk hírül: elhunyt az Angyalbőrb­en, a Linda és a Família Kft. mellett

több legendás magyar sorozat

rendezője, Szurdi Miklós. Bár csak a legközeleb­bi hozzátarto­zói tudták, már évek óta nehéz küzdelmet folytatott a gyilkos ám szenvedése­it nem mutatta, az utolsó hetekben is dolgozott az Erdőkertes­i Faluház igazgatója­ként. Halála óta csak kollégái és volt feleségei, Xantus Barbara, valamint Gór Nagy Mária szólaltak meg, hat gyermeke és testvére egyelőre képtelen feldolgozn­i a gyászt. Lapunk megtudta, a temetést is ugyanilyen csendben, távol a nyilvánoss­ágtól tervezik.

– Sokat beszéltek arról, hogy mi lenne a jó döntés, mert ő maga sem szerette a nagy felhajtást – mesélte lapunknak a gyászoló család egyik közeli ismerőse. – A gyerekei össze vannak törve, egyelőre képtelenek felfogni, hogy nincs többé, és ezt a fájdalmat nem a nyilvánoss­ág előtt szeretnék megélni. A temetésre még nem került sor, mert sok a teendő, ráadásul Miklós második fia Brüsszelbe­n él a családjáva­l, és még neki is haza kell utaznia. Úgy tudom, március végén kerül sor rá.

Úgy tudjuk, a szertartás­ra emiatt csak meghívóval lehet majd bejutni, és az sem kizárt, hogy őrök felügyelik majd, hogy valóban csak az legyen jelen, akit a család szeretne. Információ­ink szerint oda még a közeli kollégák és barátok sem lesznek hivatalosa­k, ám néhányukna­k lesz lehetősége megemlékez­ni a rendezőről.

– Korábban úgy tervezték, hogy lesz egy nyilvános megemlékez­és, ám végül ezt is zárt körűre szervezik a Família Kft. szereplői, a temetés előtt néhány nappal. Ide szintén csak néhány nagyon közeli barát és kolléga, valamint a család lesz hivatalos, csak az fog róla tudni, akiről úgy gondolják, olyan közel állt Miklóshoz, hogy ott a helye – mondta az informátor.

Lapunk megkereste Xantus Barbarát, aki megerősíte­tte értesülése­inket.

– Nem lesz nyilvános megemlékez­és, és a család úgy döntött, hogy a temetés is zárt körű lesz. Ha megtörténi­k, bizonyára köztudott lesz, hol nyugszik majd, és aki szeretne, utólag elmehet a sírjánál leróni a kegyeletét – mondta szűkszavúa­n a színésznő.

 ?? ?? Főhajtás A Família Kft. stábja külön megemlékez­éssel búcsúzik a sorozat atyjától
kórral, végül arra az elhatározá­sra jutott a család, hogy titokban, szűk körben szeretnék utolsó útjára kísérni Miklóst,
Főhajtás A Família Kft. stábja külön megemlékez­éssel búcsúzik a sorozat atyjától kórral, végül arra az elhatározá­sra jutott a család, hogy titokban, szűk körben szeretnék utolsó útjára kísérni Miklóst,
 ?? ?? Szerény Szurdi Miklós nem szerette a felhajtást maga körül, ezért döntöttek úgy a szerettei, hogy kizárják a nyilvánoss­ágot a temetésről
Szerény Szurdi Miklós nem szerette a felhajtást maga körül, ezért döntöttek úgy a szerettei, hogy kizárják a nyilvánoss­ágot a temetésről
 ?? ?? Sportsérül­és Victoria Beckham edzőteremb­en törte el a lábát, így a párizsi divathétre mankóval érkezett
Sportsérül­és Victoria Beckham edzőteremb­en törte el a lábát, így a párizsi divathétre mankóval érkezett

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary