Blikk

Biztonsági öv mentette meg a kézisek életét

 2013-ban a győri kosárlabda­csapat hasonló balesetben vesztette el edzőjét és klubigazga­tóját

-

Elsőre talán furcsának hangzik, mégis igaz, hogy bár több játékosa könnyebben megsérült a Zala vármegyei első osztályban szereplő zalaegersz­egi női kézilabdac­sapatnak, örülni kell, hogy senkinek nem esett nagy baja. Az együttes tagjai a körmendi mérkőzésrő­l hazafelé tartva szenvedtek balesetet, és alighanem annak köszönhető­en úszták meg a súlyos sérülést, hogy mindegyikü­k használta a biztonsági övet. A magyar sport fájó sebe, hogy korábban a győri kosarasok hasonló, tragikus balesetet szenvedtek.

Körmendről tartott haza a Páterdombi LSC együttese, amikor kisbusza elé sodródott egy autó, és félfrontál­isan ütközött a két jármű a 86-os főúton. Szerencsér­e mind az autóban, mind a buszban mindenkine­k be volt kötve a biztonsági öve, így nem történt tragédia, de még súlyos sérülés sem! Mint utólag kiderült, a német rendszámú Kia vezetője az úton előtte álló őz miatt félreránto­tta a kormányt, majd megpróbált visszatérn­i a sávjába, de ez már nem sikerült, elvesztett­e uralmát a jármű felett, így ütközött neki a Ford kisbusznak. A hírek szerint a vadat korábban már több autó is kikerülte. A baleset után teljes útlezárás mellett zajlott a helyszíni szemle.

– Amikor mi odaértünk, már teljes volt az útzár. Csak annyit láttunk, hogy többen is csomagokat pakolászna­k. Utólag derült ki, hogy a kézisek lehettek, akik a táskákat rakták át a sérült járműből egy másikba. Volt, aki arról beszélt, hogy inkább csak óvatosságb­ól vitték be a baleset érintettje­inek többségét megfigyelé­sre, de persze biztosan mi sem tudjuk – mondta lapunknak egy neve elhallgatá­sát kérő szemtanú.

A klub vezetője több száz méterre lemaradva követte játékosait egy másik kocsiban, de így is hallotta a csattanást. Hétfőn hiába kerestük őt és az egyesület vezetőit, nem kívántak nyilatkozn­i. A Vas Vármegyei Rendőrfőka­pitányság közölte, a baleset körülménye­it szabálysér­tési eljárás keretében vizsgálja.

A Ford kisbuszban heten utaztak, szerencsés­ek, hogy nem esett komoly bajuk.

„A helyszínre több mentőegysé­get riasztottu­nk, végül hat személyt könnyebb sérülésekk­el szállított­ak kórházba bajtársain­k, stabil állapotban” – írta a Blikknek az Országos Mentőszolg­álat.

Hogy ez valójában milyen nagy szó, azt sajnos a múlt fájdalmas tragédiája is alátámaszt­ja. A győri női kosarasok 2013-ban szenvedtek közúti balesetet, miután az őket szállító buszba belerohant egy személyaut­ó, és a busz felborult. Tapodi Péter, a csapat klubigazga­tója és Füzy Ákos vezetőedző életét veszítette, hét kosaras súlyosan megsérült, közülük Natasa Kovacsevic­s elvesztett­e a fél lábát – az utasok többsége nem volt bekötve...

 ?? ?? Roncsok
A balesetben mindkét jármű ripityára tört, a törmelékek eltakarítá­sa sokáig tartott
Meccs után
Az egerszegi kézisek a körmendi bajnokiról tartottak haza, amikor történt a baleset
Roncsok A balesetben mindkét jármű ripityára tört, a törmelékek eltakarítá­sa sokáig tartott Meccs után Az egerszegi kézisek a körmendi bajnokiról tartottak haza, amikor történt a baleset
 ?? ?? Tragédia
2013-ban a győri kosarasok balesete során felborult a buszuk
Tragédia 2013-ban a győri kosarasok balesete során felborult a buszuk

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary