Blikk

Bravúr kell a BL-ben a Bayerntől

-

MANCHESTER — Bár Marcus Rashford gólja után a szünetben a Manchester United vezetett a városi rivális otthonában, a fordulás után Phil Foden (képünkön) duplája és Erling Haaland találata 3-1-es hazai győzelmet ért a címvédő Manchester Citynek az angol labdarúgó-bajnokság 27. fordulójáb­an. Pep Guardiola csapata így tartja a lépést az éllovas Liverpooll­al, hátrányuk továbbra is egy pont Szoboszlai Dominikékk­al szemben. A spanyol tréner a meccs után a nyerőember Fodent méltatta. „Mindig megvan bennem az érzés, hogy gólt szerez, még edzéseken is. Most pedig megnyerte nekünk a mecscset. Ahhoz, hogy világklass­zis legyél, meg kell tudnod nyerni a meccseket. Ő pedig a futballért él” – magyarázta Guardiola.

A szezon „megmentésé­re” készül a Lazio elleni labdarúgó-Bajnokok Ligája-nyolcaddön­tő hazai visszavágó­ján a Thomas Tuchel vezette Bayern München (M4, 21). A német együttes hazája bajnokságá­ban tíz ponttal van lemaradva a Leverkusen mögött, a kupából már kiesett, így csak a BLben van valós esélye a trófeaszer­zésre. Ehhez az olaszorszá­gi 1-0-s vereség után az Allianz Arénában kell fordítania a Lazio ellen.

– Hosszú ideje megvannak a hullámhegy­eink és -völgyeink, szóval nem zárnám ki, hogy kedden topteljesí­tményt fogunk nyújtani 90 percen át. Muszáj fegyelmeze­ttnek lennünk, és végre kell hajtanunk a tervünket – mondta a pénteki, Freiburg elleni 2-2-es bajnoki döntetlen után a keddi BL-csatáról Tuchel, aki a szezon végén már biztosan távozik a Bayerntől.

A bajorok számára presztízsk­érdés a nyolc közé jutás, legutóbb 2019-ben estek ki a legjobb 16 között. Az elmúlt három szezonban viszont mindannyis­zor a negyeddönt­ő jelentette a végállomás­t a müncheniek számára a sorozatban.

A játéknap másik Bajnokok Ligája-találkozój­án a spanyol Real Sociedad fogadja a francia Paris Saint-Germaint (Sport 1, 21), az első meccset odahaza 2-0-ra nyerték a párizsiak.

 ?? ??
 ?? ?? Hátrány
Kane (jobbra) és társai 1-0-ra kikaptak idegenben
Hátrány Kane (jobbra) és társai 1-0-ra kikaptak idegenben

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary