Blikk

Sainzot máris kiutálja

 Az év végén a hétszeres vb-győztes F1legenda, Lewis Hamilton váltja a spanyolt a Ferrari?

-

Szürreális jelenetet produkált az idei első Forma–1-es futam díjátadója: hiába lépett fel a dobogóra a Bahreini Nagydíjon Carlos Sainz, csapata nem ünnepelt vele – legalábbis a televíziós felvételek­en így látszott. Pedig ő ért célba előbb a Ferrarik közül, sőt lett a mezőny legjobb nem Red Bull-os pilótája, és egyébként is jó hétvégét zárt, hiszen megnyerte például a harmadik szabadedzé­st. Mégis roppant magányosna­k tűnt az autójából kiszállva, senki sem ment oda hozzá gratulálni, és utána a pódiumon sem kapott nagy ünneplést – talán mert tudvalévő, hogy a szezon végén távozik a maranellói­aktól.

Ez egészen pontosan február 1-jén derült ki, amikor hivataloss­á vált, hogy a hétszeres világbajno­k, Lewis Hamilton veszi át a helyét a Ferrarinál. A bejelentés és a döntés pedig beláthatat­lan következmé­nyekkel járt.

– Eldőlt, hogy 2024 végén véget ér közös utam a Scuderia Ferrarival. Nagyon hosszú

A jövőmről a megfelelő időben beszélek majd – nyilatkozt­a akkor, majd később beszélt bővebben is az érzéseiről. – Meglepett kicsit a hír, mint mindenki mást az F1 világában. Ami engem illet, nyilván érthető, hogy kicsivel korábban értesültem róla, mint a közvélemén­y, de aztán volt néhány hetem reflektáln­i a dolgokra, néhány hét arra, hogy felkészülj­ek és készen álljak az autóbemuta­tóra, valamint a szezon első versenyére. Jutott tehát kis időm arra, hogy megeméssze­m, levonjam a saját következte­téseimet, és az előttünk álló, 2024-es szezonra fókuszálja­k.

Nem igazán meggyőzőek ezek a mondatok abból a szempontbó­l, hogy a spanyolnak sikerült-e feldolgozn­ia a történteke­t – annál meggyőzőbb volt viszont, ahogy szombaton versenyzet­t, kétszer is megelőzte például csapattárs­át, Charles Leclerc-t. Ám ennek annyira nem örültek az istállónál, legalábbis elmaradt a közös ünneplés. Hivatalos indoklás persze nem volt, a szurkolók viszont rögtön reagáltak is erre a helyzetre.

A szurkolók szerint magára hagyta csapata a kockás zászló után a spanyolt, de gyorsan érkeztek magyarázko­dások is. A spanyol lap, a Marca is beszámolt a furcsaságr­ól, azt állítva, csupán annyi történt, hogy „a kamerafelv­étel nem fedte le a kerítés teljes hosszát, amelylyel a dobogós területet határolják. A szerelői mind ott voltak, csakúgy, mint az apja, az unokatestv­ére és képviselőj­e, Carlos Onoro.”

Mindeneset­re láttunk már boldogabb bronzérmes­t is, és a jelenet nem azt sugallja, hogy minden tökéletes a pilóta és a csapatveze­tés között...

 ?? ?? Bravúr Carlos Sainz remekül kezdte az évet, harmadik lett
Kínos Frédéric Vasseur csapatveze­tőnek nem lesz egyszerű kezelnie a helyzetet a Ferrarinál
írta egy döbbent drukker, mire egy másik azt válaszolta, Sainz ezt biztosan nem érdemli meg.
Bravúr Carlos Sainz remekül kezdte az évet, harmadik lett Kínos Frédéric Vasseur csapatveze­tőnek nem lesz egyszerű kezelnie a helyzetet a Ferrarinál írta egy döbbent drukker, mire egy másik azt válaszolta, Sainz ezt biztosan nem érdemli meg.
 ?? ??
 ?? ?? „A csapatát kereste, és egyetlen ember sem volt ott” –
„A csapatát kereste, és egyetlen ember sem volt ott” –
 ?? ?? év áll előttünk, amelybe mindent szeretnék beleadni a csapatért és a szurkolóké­rt.
év áll előttünk, amelybe mindent szeretnék beleadni a csapatért és a szurkolóké­rt.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary