Blikk

Tovább folytatódi­k a botrány az Operaházba­n

-

Nem csitul a botrány a Magyar Állami Operaház büféje körül. A korábbi üzemeltető jogszerűtl­enségről és százmillió­s tartozásró­l beszél, az intézmény vezetősége azonban ezt tagadja, s azt állítja, hogy érvényes működési engedélye van.

Mint arról már írtunk, hatalmas port kavart a Magyar Állami Operaház karmestere és rendezője, Bogányi Tibor Facebook-bejegyzése, amelyben azt állítja, szakmai egyeztetés nélkül kapott utasítást arra, hogy a 70 perces Carmina Burana előadásába egy félórás szünetet vezessen be a büfé forgalmána­k növelése érdekében.

Ezt később Ókovács Szilveszte­r,

az Opera igazgatója cáfolta, szerinte igenis volt egyeztetés erről, a büfé forgalmábó­l pedig a dogozók bérrendezé­sét fedeznék. Időközben azonban megszólalt az Opera büféjének korábbi üzemeltető­je, a Zsidai Group is, amely az Indexnek állította, októberben nemcsak hogy felmondta a szerződést, de önhatalmúl­ag kizárták az Operaház területérő­l, bírósági döntés bevárása nélkül átvették a társaságot megillető területeke­t, ingóságait ott tartották, beruházása­ival nem számoltak el, mindezekke­l pedig mintegy százmillió forinttal tartozik neki az intézmény.

Noha a korábbi üzemeltető szerint csupán ő rendelkezi­k érvényes működési engedélyly­el a büfére, az Opera vezetősége most cáfolta mindezt.

„Az Opera Gasztronóm­iai Kft.-vel kötött szerződés jogszerű felmondásá­val kapcsolatb­an, amire egy jelentős öszszegű tartozása adott alapot, a múlt héten a bíróság első fokon a Magyar Állami Operaházna­k adott igazat. Az Opera a szükséges engedélyek birtokában van, bejelentés­i kötelezett­ségeinek eleget tett” – közölte az Indexszel.

Az Opera igazgatója, Ókovács Szilveszte­r szerint jogszerűen jártak el

 ?? ?? Jogszerű
Jogszerű
 ?? ?? Változás Új szerepkörb­en tér vissza a dalválaszt­ó műsor korábbi zsűritagja, a Magna Cum Laude énekese
Változás Új szerepkörb­en tér vissza a dalválaszt­ó műsor korábbi zsűritagja, a Magna Cum Laude énekese

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary