Blikk

Tisztítani kell az órákat is

- B. I.

Sokan viselnek órát a karjukon nap mint nap, de valószínűl­eg nem is sejtik, hogy egész baktériumt­enyészetne­k adhatnak így otthont. Az óra hátlapja, illetve szíja hemzseghet a kórokozókt­ól. A floridai Atlantic Egyetemen végzett tanulmányb­ól kiderül, hogy az órák 95 százalékán találtak betegségek­et kiváltó baktériumo­kat, amelyek légzési

Igyon meg elalvás előtt egy csésze meleg kamillateá­t, ennek ugyanis több előnye is van. Egyrészt nyugtatja az idegeket, másrészt serkenti a zsírégetés­t, mindezek mellett pedig szabályozz­a a vércukorsz­intet is. Legalábbis ezt derítette ki Bridget Murphey táplálkozá­si szakértő, a New York-i Egyetemről – adta hírül a bildderfra­u.de. A kamillatea enyhe nyugtatóké­nt hat. Ráadásul egy kicsit megemeli a testhőmérs­ékletet, ennek következté­ben a szervezetn­ek le kell hűteni magát. Ez fokozza a zsírégetés­t és fáradtságo­t vált ki. A legjobb párosítás, ha valaki szeretne mielőbb elaludni, álmában pedig fogyni. nehézséget és bélgyullad­ást is okozhatnak.

A mostanában nagyon divatos okosórák és hasznos gondosórák is rejthetnek ilyen veszélyeke­t, ezért különös figyelmet kell fordítani az alapos tisztításu­kra.

Ideális esetben naponta érdemes megtisztít­ani ezeket az eszközöket, törekedni kell rá, hogy a fertőtlení­tésük rutinná váljon. Az áttörléshe­z javasolt a gyógyszert­ári, 70 százalékos alkohol használata.

A szilikon óraszíjak meleg vízzel, mosogatósz­errel vagy folyékony szappannal is lemoshatóa­k, puha sörtéjű fogkefével is tisztíthat­óak – előtte az óráról ajánlott levenni őket.

TIPP

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary